Webinar serie: NEXT STEP IN EXPORT

Vanaf 4 februari zijn wij gestart met onze nieuwe webinar serie: NEXT STEP IN EXPORT. Veel internationaal opererende bedrijven denken na hoe ze hun omzet en afzet kunnen consolideren en vergroten. Eén van de mogelijkheden is meer exporteren. Dit kan een uitbreiding zijn in het aantal landen waarnaar je exporteert, maar ook je exportbeleid  te optimaliseren.

Om beter voorbereid te zijn op die “NEXT STEP IN EXPORT” organiseert het WTC Leeuwarden in 2021 een tiendelige webinar-serie over Export. In deze webinar serie vindt een duidelijk thematische verdieping plaats met als doel beter voorbereid de volgende stap/horde te nemen.

De komende maanden worden de 1-uur durende webinars gepresenteerd. Tijdens elke sessie komt er een specifiek onderwerp ter sprake. Een expert/autoriteit op dit thema verzorgt dan een presentatie. Waarna er nog nog tijd voor V&A met als uiteindelijk doel nog meer kennis en dus een betere voorbereiding in je volgende stap in export.

Lees hieronder meer over de thema’s en registreer direct…

Een goede Exportstrategie
Voorbereiding, Strategische Keuzes en Implementatie daarmee worden vorm en inhoud gegeven aan uw exportstrategie…
Lees meer…

Vinden van een betrouwbare zakenpartner
Hoe vind je de meest betrouwbare buitenlandse zakenpartner? Aan welke criteria moet je partner voldoen? En meer tips en tricks…
Registreer hier…

Marktverkenning en -onderzoek
In dit webinar doen we uit de doeken welke informatie relevant is, methodes, bij wie en waar je de informatie haalt…
Registreer hier…

De marktentree
De verschillende manieren om de markt te benaderen. Welke strategische overwegingen worden gewogen? Wat zijn de consequenties op termijn van de eerste keuze?
Registreer hier…

Internationale beurzen
Onderdeel van een marktonderzoek kan het bezoeken of deelnemen aan een Internationale beurs zijn. Welke keuze maak je en besluit je om zelf deel te nemen aan een Internationale beurs?
Registreer hier…

Subsidiemogelijkheden
Welke subsidies zijn er t.a.v. het Internationalisering proces en wat zijn de voorwaarden. Hoe pak je het aan en wat wordt er van je verwacht in de afhandeling; zelf doen of uit te besteden?
Registreer hier…

BTW en het buitenland
Experts gaan in op de mogelijkheden en moeilijkheden met de BTW verrekening en hoe je er, binnen de regels van de BTW wetgeving, mee om dient te gaan.
Registreer hier…

Incoterms 2020®
Incoterms® 2020 zijn een nauwkeurige beschrijving van de rechten en plichten van koper en verkoper bij het leveren van de goederen.
Registreer hier…

Buitenlandse vorderingen veilig stellen
Er zijn verschillende methodes om je buitenlandse vordering veilig te stellen, maar wat is in welke situatie de beste oplossing tegen de geringste kosten en papieren rompslomp.
Registreer hier…

Cybercrime
Oplichting via internet, een hack op je bedrijfssystemen, diefstal van digitale informatie, iedereen kan het overkomen. Via dit webinar gaan we een aantal handvatten aanbieden om de risico’s te beperken.
Registreer hier…

 

Logo WTC Leeuwarden png

Logo WTC Netherlands Alliance

ITS logo

Logo Horizon Flevoland - partner WTC Leeuwarden

Laat een reactie achter