EXPORT COMMUNITY
AGRO MACHINERY & SUPPLIES


Eind 2021 is World Trade Center Leeuwarden van start gegaan met de Export Community Agro Machinery & Supplies. Noord-Nederland beschikt over een mooi aantal producenten en fabrikanten van AGF machines. Veel van deze producten worden geleverd over de hele wereld. Onder leiding van onze coördinator Jan Lok komt de community 4 keer per jaar bijeen.

Tijdens de afgelopen bijeenkomsten zijn bijzondere sprekers uitgenodigd die de deelnemers diverse ontwikkelingen hebben bijgebracht. Deze thema’s worden door de Export Community deelnemers zelf ingebracht. Zo is Alex van Ginneken aanwezig geweest om de groep te introduceren met alternatieve verkoopkanalen. Wat is het nut van social media? En hoe kan je het op de juiste manier gebruiken?

Ook stonden al een aantal landen/regio’s centraal waar de agrarische sector groot is, bijvoorbeeld Polen. Dit heeft er toe geleid dat WTC Leeuwarden in september 2023 samen met een aantal deelnemers van de community deelneemt aan een grote agro beurs in Polen.

Volgende bijeenkomst

Download flyer

De Export Community Agro Machinery & Supplies komt 4 keer per jaar fysiek bijeen om kennis en ervaring uit te wisselen. Voor iedere bijeenkomst wordt door de community een thema bepaald, over dit thema wordt kennis en ervaring uitgewisseld en gediscussieerd. Denk bijvoorbeeld aan distributiekanalen, land specifieke aanpak, cultuur en wet- en regelgeving. Afhankelijk van het thema worden al dan niet specialisten of ervaringsdeskundigen uitgenodigd om het thema te verrijken. Een bijeenkomst wordt gehouden bij één van de deelnemers of op een interessante locatie en wordt afgesloten met een diner om onderling optimaal te kunnen netwerken. De organisatie van de community wordt volledig verzorgd door het World Trade Center Leeuwarden en als coördinator is Jan Lok aangesteld. Jan heeft al vele ervaring op export gebied in de agro sector. 

Om deel te kunnen nemen aan de bijeenkomsten word je als bedrijf lid van deze Export Community. De kosten voor deelname zijn € 1025,- per jaar. Met het lidmaatschap kan ook gebruik gemaakt worden van alle diensten en evenementen die het reguliere WTC lidmaatschap biedt:

  • 2 keer per jaar een B2B Partner Search uitvoeren voor het vinden van potentiële partners, dealers of klanten in het buitenland.
  • Toegang tot een wereldwijd netwerk bestaande uit 320 WTC kantoren in 90 landen
  • Deelname aan ledenbijeenkomst
  • Deelname aan kenniskringen 

De Export Community Food B2C bestaat uit een selecte groep van maximaal 15 niet-concurrerende Noordelijke MKB bedrijven die internationaal hun producten leveren, niveau DGA’s, general managers, export verantwoordelijken. 

Leden van de Export Community Agro Machinery & Supplies

Bromach is een organisatie die zich bezighoudt met import, export en groothandel van hoogwaardige landbouwmachines. We vertegenwoordigen een aantal gerenommeerde merken, waarmee in verschillende gebieden actief zijn, vooral in de agrarische sector. Naast de verkoop en levering van landbouwmachines houdt Bromach zich ook bezig met de bijbehorende onderdelenvoorziening en gespecialiseerde serviceverlening.  

Geerlofs Refrigeration is de specialist voor opslag en verwerking van verse en diepgevroren levensmiddelen. Zij ontwerpen, produceren en installeren koelcellen en geklimatiseerde procesruimten die te vinden zijn op het traject dat verse producten afleggen tussen oogst, vangst of slacht tot aan de consument. Men kan denken aan koel-/vriessystemen bij boerderijen en kwekerijen of, nog een stap verder, bij de voedingsindustrie die vis, vlees, groenten, fruit en broodproducten verwerkt. En nog een stap verder bij groothandelaren

Jansen & Heuning is producent en specialist in bulkhandlingsystemen. De wereld van transport en opslag van bulkgoederen is altijd in beweging. Verhoging van de efficiency, vergroting van de bedrijfszekerheid en verlaging van de kosten zijn essentiële elementen van een professionele bedrijfsvoering. Of het nu gaat om een klein bedrijf of een grote multinational, Jansen&Heuning bulkhandlingsystemen biedt een passend antwoord op elke vraag met betrekking tot het transport van bulkgoederen.

Jongejans Luchttechniek BV is gespecialiseerd in het ontwikkelen van afzuigsystemen voor de agrarische sector. Hierbij worden stof en vellen die vrijkomen bij de verwerking van bloembollen, uien, aardappelen en zaden afgezogen. Ons kwaliteitssysteem draait om ons motto: We care for clean air. 

Ufkes Greentec b.v. is een jong en dynamisch bedrijf gespecialiseerd in het maken van houtversnipperaars, stobbenfrezen, bosmaaiers en meer. Hun machines zijn ontwikkeld voor de professionele markt en voldoen aan de hoogste eisen. Het gehele proces van ontwerp en engineering tot productie en levering van de machine, vindt binnen het bedrijf plaats. Daarom kunnen hun machines gemakkelijk worden aangepast aan de verwachtingen van de klant. Ufkes Greentec zorgt ook voor service en onderhoud.

 

Zinger biedt een breed scala aan machines, onderdelen en accessoires voor de agrarische sector met een focus op de aardappel- en bietenoogst. Zij produceren een lijn van machines onder hun eigen merknaam ZIBO en zijn in staat om machines te bouwen op specificatie van de klant. De producten die zij produceren zijn voor het zagen, strooien en doseren zoals de bekende ZIBO kunstmestunits, ZIBO granulaatstrooiers, ZIBO opbouwzaaimachines en ZIBO pneumatische zaaimachines. In de gewasverzorging bieden zij aanaardheuvels, onkruidwissers en slootgravers.

Zocon biedt hoogwaardige kwaliteit voor een mooie prijs. Op zoek naar een kwalitatief hoogwaardige landbouwmachine? En dat voor een goede prijs? Dan bent u bij Zonderland Constructie op het juiste adres. Wij leveren een unieke serie machines aan klanten in binnen- en buitenland; van hobbyboeren en agrarisch ondernemers tot hoveniers en gemeenten. Onze machines worden geleverd door ons dealernetwerk. Zo kunnen we een vakkundige en snelle service waarborgen.  

Keydollar is de pionier in het ontwikkelen van mestscheiders. Veel innovaties en details zijn verder ontwikkeld om de productiviteit te verhogen en om zo hun machines te perfectioneren. Verscheidene kenmerken komen dan ook alleen bij Keydollar-mestscheiders voor; ze hebben zelfs op verschillende onderdelen patenten!

Vanaf het begin werkt Keydollar samen met het zusterbedrijf ‘Key Dollar inc.’ uit Amerika. Zij kunnen putten uit decennia lange ervaring op het gebied van mestscheiden. Key Dollar inc. is namelijk al sinds de jaren ’70 actief. Deze jarenlange ervaring uit Amerika, gecombineerd met het vakmanschap hier in Nederland, blijkt al jarenlang de juiste formule tot succes.

Bijlsma Hercules is opgericht in 1938. Door de jaren heen hebben ze zich ontwikkeld tot een toonaangevende fabrikant van machines voor het in- en uitschuren, sorteren en opzakken van aardappelen, uien, wortelen en andere knolvormige gewassen. Vanaf de akker tot aan de supermarkt bieden ze klant specifieke oplossingen waarmee deze gewassen op een efficiënte wijze kunnen worden verwerkt. De verkoop, engineering, productie, montage en service worden allemaal centraal geregeld vanuit de hoofdvestiging in Franeker. Dankzij meer dan 80 jaar aan kennis en ervaring kunnen ze de meest optimale oplossing garanderen. 

Het bedrijf Bos ontwikkelt en levert machines, liefst met een innovatief tintje, voor de professionele gebruiker in sloot- en bermonderhoud en grondverzet en egalisatie. Daarbij streven ze ernaar de klant een totaaloplossing te bieden, want die moet er uiteindelijk z’n geld mee verdienen. Vernieuwend in dit verband wil zeggen: niet standaard, maar net iets meer, net iets anders, met net iets nieuws; daar zit de uitdaging in. Dat is in het kort de filosofie van Bos.

 

Heeft u meer vragen of wilt u aanhaken bij een community of heeft u zelf een idee voor een Export Community?

Stuur dan een email naar wtc@wtcl.nl of bel naar +31 (0)58 294 1610.