OVER WTC

WTC Leeuwarden Logo Groot

World Trade Center Leeuwarden

Verbinden en kennis zijn de woorden waar het bij ons om draait. Verbinden via ons wereldwijde netwerk en door het bieden van kennis via ervaringsdeskundigen. Weten waar u als ondernemer naar op zoek bent, oren en ogen in de markt zijn en u verbinden met potentiële afnemers en aanbieders.

Dit doen wij door middel van:

 • Begeleiding van bedrijven die zaken doen of willen gaan doen in het binnen- of buitenland via:
  • Het WTC netwerk (bijna 750.000 bedrijven zijn lid van het wereldwijde WTC netwerk via 320 kantoren in 90 landen)
  • De WTC database 
  • De WTC B2B partnersearch
  • De WTC handelsmissies
 • De WTC Coaching
 • De WTC Businessclub, hét platform voor zakelijke ontmoetingen, informatieve bijeenkomsten en bedrijfsbezoeken
 • De WTC Export Communities
 • Onze evenementen

Alle activiteiten zijn Business-2-Business georiënteerd

Opgericht in 1999

Sluit aan bij ons wereldwijde netwerk om uw export potentie te maximaliseren.

Leden
Partners

World Trade Center Netherlands Alliance

De in Nederland gevestigde WTC’s zijn qua opzet niet identiek. Afhankelijk van de situatie van het eigendom van de WTC-licentie en de lokale/regionale omstandigheden en infrastructuur qua dienstverlening heeft ieder WTC zijn eigen invulling. In feite biedt ieder WTC een combinatie aan van hoogwaardige kantoorfaciliteiten en assistentie voor mkb bedrijven op het gebied van internationalisering.

In Nederland zijn 10 World Trade Centers aangesloten bij de Vereniging van Samenwerkende WTC’s in Nederland (WTC NL)


WTC Almere is bekend als markant hoog gebouw in het centrum van Almere, het hoogste WTC in de Benelux. Veel mensen weten dat u er kantoor kunt huren, maar het WTC is veel meer dan een kantoor huren in Almere. Het WTC wil graag ruimte bieden aan alle ondernemers in Almere en de regio, en zakelijk Almere de ruimte bieden om te ondernemen, ontmoeten, netwerken en te pionieren. Het WTC is een thuis voor alle eigentijdse werkers van Almere en omgeving. En we zijn ook graag dat markante herkenningspunt waarop heel Almere trots mag zijn, waarop iedereen mag oriënteren en zijn weg naar huis weet te vinden.

World Trade Center Amsterdam is een bedrijfsverzamelgebouw met 125.000 m² aan kantoorruimte, gelegen in het centrum van de Amsterdamse Zuidas. Wij bieden op hoog niveau faciliteiten, diensten, de mogelijkheid te netwerken en toegang tot kwalitatief hoogwaardige werkomgeving met een sterke focus op duurzaamheid.  In kantorenlocatie WTC Amsterdam zijn meer dan 300 bedrijven gehuisvest, met 23 verschillende nationaliteiten. Door de vele nationaliteiten en verschillende bedrijven heeft WTC Amsterdam een internationale uitstraling. De strategische ligging aan Station Zuid maakt het bij uitstek een toplocatie voor nationale en internationale bedrijven

Dit WTC bevindt zich nog in de ontwikkelingsfase en is nog niet operationeel.

World Trade Center Eindhoven is aangesloten bij de World Trade Centers Association en stimuleert het internationaal zakendoen onder haar leden en aangesloten organisaties onder het motto “We grow trade”. Mondiaal zijn er meer dan 330 WTC’s, in Europa 116 en in Nederland 11. Voor zakelijk Zuidoost Nederland biedt WTC•E toegang tot een wereldwijd netwerk met 750.000 organisaties en bedrijven. Ondernemers kunnen participeren als deelnemer in het executive netwerk WTC•E Zakensociëteit, in WTC•E Young Professionals of in het MKB business platform WTC·E Internationals.

In het bruisende hart van wereldstad Rotterdam: centraler kan niet. Waar ter wereld u ook komt, een World Trade Center is een bijzondere plek. Hier komt het (inter)nationale bedrijfsleven samen, in een uniek gebouw dat voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Van hoogwaardige kantoorruimte tot hightech vergaderzalen, winkels, horeca en een uitgebreid pakket aan aanvullende dienstverlening. 

Dankzij het hoge niveau van faciliteiten en diensten die wij bieden, Het organiseren van evenementen om te netwerken en de toegang tot kwalitatief hoogwaardige, business-georiënteerde werkomgeving. Aangevuld met de warme gastvrijheid en persoonlijke aandacht van het WTC Management team draagt WTC Schiphol Airport bij aan de bevordering van de binnenlandse en internationale handel.

Als boegbeeld van het Beatrixkwartier – het internationale zakencentrum van Den Haag – biedt WTC The Hague maar liefst 42.500 m2 hoogwaardige kantoorruimte. Binnen het gebouw bevindt zich een dynamische, groeiende groep bedrijven, variërend van internationaal bekende namen tot lokale starters. Talloze zakelijke reizigers en expats vinden dagelijks hun weg naar WTC The Hague.

Het World Trade Center Twente is hét aanspreekpunt in de regio over internationaal zakendoen. De WTC Twente Business Club is hét platform waar kennis en ervaring over internationaal zakendoen wordt uitgewisseld. De diverse services, zoals handelsinformatie, trainingen, coaching, economische missies en het Expat Center ondersteunen de ondernemer verder bij zijn internationale ambities.

WTC Utrecht is de ultieme thuisbasis voor gedreven ondernemers. Een dynamisch zakencentrum met een interessante mix van grote en kleine bedrijven. En gelegen direct naast Utrecht Centraal Station. Het moderne, gezonde en duurzame kantoorgebouw biedt een inspirerende werkomgeving in het hart van Nederland en een hoogwaardig aanbod van diensten (w.o. vergaderfaciliteiten) en een eersteklas uitstraling op internationaal niveau.

World Trade Centers Association

World Trade Center Leeuwarden is aangesloten bij de World Trade Centers Association, gevestigd in New York. Deze organisatie is opgericht in 1970 met als voornaamste doelstelling (inter)nationale handel te bevorderen door export-, import-, productie- en servicebedrijven samen te brengen. De WTC organisatie heeft geen winstoogmerk en is politiek onafhankelijk. Het wereldwijde netwerk omvat meer dan 320 WTC vestigingen in ruim 90 landen met 750.000 aangesloten bedrijven.

Opgericht in 1970

Sluit aan bij ons wereldwijde netwerk om uw export potentie te maximaliseren.

Netwerk
WTC kantoren
Landen

Team

Evert Jan Schouwstra

Managing Director

Liset Eertman

Information Manager

wTC Memberboard

Alex van Ginneken

Bestuurslid
Online ondernemer, online business coach, investeerder, 20 jaar ondernemerservaring. Heeft diverse IT/online bedrijven opgezet en is nog steeds actief in een aantal participaties naast zijn coaching business.
Tevens voorzitter van de NOO (Noordelijke Online Ondernemers), actief in diverse advisory boards en netwerken. Daarnaast een ervaren duursporter, woonachtig in Groningen. Specialisaties: online marketing, SaaS, online platformen,
software development, Sales, partnerships, online
verdienmodellen, digitale transformatie/automatisering, toegang tot netwerken/professionals en persoonlijke ontwikkeling.

Hans van Koningsbrugge

Bestuurslid

Prof. dr. J.S.A.M. (Hans) van Koningsbrugge is directeur van het NRCe én van het evenzeer aan de Rijksuniversiteit Groningen verbonden Centre for Russian Studies. Sinds 2000 verricht hij in opdracht van de ministeries van Buitenlandse Zaken en OCW onderzoek naar Nederlands cultureel erfgoed in Rusland. Voorts is hij, in het kader van het voor het Ministerie van Defensie te verzorgen onderwijs, gespecialiseerd in het vervaardigen van politieke en economische analyses over het huidige Rusland. Daarenboven heeft hij zich sinds 2007 gespecialiseerd als intermediair/consultant inzake export naar Rusland en het bij elkaar brengen van Nederlandse en Russische bedrijven.

 

Rimmert de Jong

Bestuurslid

Rimmert de Jong is zijn carrière begonnen bij onder andere Apple waarnaar de export in gegaan waarbij hij ook twee jaar in Duitsland heeft gewerkt. Sinds 1996 zit Rimmert in de bakkerij-ingrediënten, hij is begonnen bij één van de rechtsvoorgangers van het huidige Royal Steensma B.V. Van 1996 tot nu is Royal Steensma uitgebouwd tot een concern met 3 productielocaties in Nederland, één in Thailand en wordt 50% van de omzet behaald uit het buitenland, van alle continenten. Vanwege de Friese roots draagt Rimmert het Noorden waaraan hij veel te danken heeft een warm hart toe. Vandaar dat Rimmert in diverse bestuurlijke activiteiten actief is, waaronder de member board van het WTC. Export is tenslotte een machtig vak.

Yvonne Kooi

Bestuurslid

Yvonne Kooi is ooit haar carrière begonnen als internationale Sales & Marketing Manager bij een Non Woven fabrikant in de UK. Daarna heeft ze bij een handelsonderneming in Duitsland gewerkt. Na 10 jaar kwam ze terug in Nederland, en heeft ze gewerkt voor een zout fabrikant. Daarna als directeur van een eeuwenoude aardewerkfabriek. In al haar werkzaamheden is ze internationaal georiënteerd geweest. Sinds 2020 is Yvonne coördinator van de nieuwe Noordelijke AI coalitie, onderdeel van de landelijke NL AIC. “De wereld verandert snel en het Noorden verandert mee, waarbij de aansluiting op het wereldniveau belangrijk is. Vanuit het WTC een brug te kunnen slaan naar de rest van de wereld brengt mij weer daar waar ik veel voldoening uit heb gehaald; het bevorderen van internationaal samenwerken.”

Trade Associates

Ronald Baar

Trade Associate

Ronald Baar heeft zijn internationale ervaring opgebouwd als directeur van een bedrijf gespecialiseerd in hoogwaardig technisch speelgoed (kantoor in HK en NL met wereldwijde export), en als mededirecteur van een speelgoed accessoirebedrijf in HongKong en een distributiebedrijf in Duitsland.  Europa, Azie en USA zijn bekende speelvelden. Nu als zelfstandig adviseur actief voor het MKB. Marketing en sales zijn het sterkst ontwikkeld met een lichte voorkeur voor technische producten. Het mee-ontwikkelen van exportplannen en selecteren van distributeurs en dealers vormt een mooie uitdaging.

Reind Zonderman

Trade Associate

Reind Zonderman heeft jarenlange, internationale ervaring in export en marketing bij bedrijven, die actief zijn in de industrie, infrastructuur, waterproofing, projecten en milieu. Zo was hij als managing director en daarna ook board member bij verschillende internationale bedrijven, actief in deze sectoren zoals o.a : ESHA Group, Protecta/BRD,  Rieber Group/ Norway en Icopal/Denmark. Reind heeft zich gespecialiseerd in alle aspecten van management, export marketing, business development, acquisities en samenwerkingsverbanden  in het bedrijfsleven. Hij heeft meer dan 35 jaar exportervaring in Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

Harry Bulthuis

Trade Associate

Harry Bulthuis is een marketing professional met zo’n dertig jaar ervaring met de ontwikkeling en implementatie van marketing strategieën en gerelateerde ondernemingsplannen. In het verleden was hij werkzaam bij de Netherlands Chamber of Commerce in Chicago en bij o.a. Philips was hij verantwoordelijk voor de sales en marketing van scheerapparaten in grote markten zoals China en Rusland.
De specialiteiten van Harry zijn marktonderzoek, marketing en business development, de Verenigde Staten van Amerika hebben door zijn tijd in Chicago geen geheimen meer voor hem.

Douwe Oberman

Trade Associate

Douwe Oberman is manager met een oog voor sales en marketing, hier heeft hij bij verschillende bedrijven functies in uitgevoerd. Hij heeft veel ervaring in de agrarische sector, o.a. voor het Centraal Bureau Tuinbouwveilingen en het ZPC te Leeuwarden. Sinds 1994 werkt hij als zelfstandig interim manager en adviseur voor verschillende bedrijven en projecten. Douwe heeft zich gespecialiseerd in verschillende regio’s, zijn focus ligt voornamelijk in het ontdekken en veroveren van nieuwe markten.

Derko den Otter

Trade Associate

Derko den Otter studeerde International Business & Languages aan de Hogere Economische School in Amsterdam van 1982 tot en met 1985. Na zijn studie en militaire dienst heeft hij 25 jaar export management gedaan voor een viertal multinationals zoals Norsk Hydro, Tessenderlo Groep, Saint-Gobain en TenCate. Gedurende zijn carrière heeft hij ruime ervaring opgedaan in sectoren zoals agrifood (diervoeding en professionele glastuinbouw), water management en leisure. Hij beschikt over wereldwijde ervaring in international business waarbij het exploreren en opbouwen van nieuwe exportmarkten zijn grootste passie was en nog steeds is. Bovendien heeft hij wereldwijd gereisd waardoor hij ruime kennis heeft van de diverse zaken- culturen. Vanaf 2013 ondersteunt hij Nederlandse en buitenlandse MKB-bedrijven bij het exploreren van nieuwe exportmarkten vanuit zijn eigen exportadviesburo en heeft hij matchmaking gedaan in het kader van handelsmissies uit Canada en de VS. Hierdoor heeft hij ook ervaring opgedaan in de food en medical sector. Derko spreekt 5 moderne talen en werd door WTC gevraagd om toe te treden tot haar team SIB-coaches vanwege zijn ruime exportervaring.

Evert Jan Schouwstra

Trade Associate

Evert-Jan Schouwstra is de managing director van het World Trade Center (WTC) Leeuwarden en was daarvoor jarenlang werkzaam bij de Kamer van Koophandel (KvK) als Senior Trade Consultant. Hij adviseerde bedrijven bij het betreden van een nieuwe markt en reisde jarenlang de wereld rond om connecties te leggen voor Nederlandse bedrijven. Zelf exporteerde Evert-Jan naar 70 landen. Evert-Jan is een verbinder tussen bedrijven. Door zijn werkzaamheden bij KvK en het WTC Leeuwarden beschikt hij over een uitgebreid internationaal netwerk.

Jos Steigstra

Trade Associate

Jos Steigstra is bedrijfskundig adviseur en interim manager met jarenlange ervaring als sales en marketing manager bij internationale bedrijven (National Semiconductor – Olivetti – Casio). Jarenlang was Jos werkzaam bij Lanarte BV, aanvankelijk ter versterking van het directieteam, later als DGA. Hij ontwikkelde internationale business middels het opzetten van een netwerk van eigen verkoopkantoren, distributeurs en agenten. Jos is gespecialiseerd in het ontwikkelen van mensen, internationale business, creëren van merkbeleving en authenticiteit, verkoopontwikkeling en rendementverbetering. Regionaal gezien zijn Europa en Noord Amerika zijn kerngebieden. Sparring partner voor ondernemers.

Vragen of meer informatie?
Neem gerust contact op

+31 (0)58 294 1610

Statuten

Bekijk onze statuten via de onderstaande button.