EXport communities

EXPORT COMMUNITIES

Een veel gehoorde opmerking of klacht van ondernemers die netwerkevenementen bezoeken is dat zij het rendement van deze bijeenkomsten minimaal vinden omdat zij weinig mensen treffen waar zij echt iets mee delen (samen beter van worden). Vanuit deze wens van ondernemers uit Noord-Nederland zijn wij gestart met communities van gelijkgestemden.

De World Trade Center Noord-Nederland Export Communities bestaan uit groepen van gelijkgestemde ondernemers die regelmatig bij elkaar komen om ervaringen en kennis te delen, kennis op te doen en netwerken te delen op een specifieke sector, thema of land/regio in de wereld. Een Export Community is opgericht met een concreet commercieel doel dat door de deelnemers wordt bepaald.

Een Export Community bestaat uit een selecte groep van maximaal 15 niet-concurrerende exporterende Noordelijke MKB bedrijven die vele jaren internationaal actief zijn en worden vertegenwoordigd door de DGA, General Manager of export verantwoordelijke. Zij vormen een besloten community. Van deelnemers aan een community wordt een actieve deelname verwacht.

Elke Export Community komt 4 keer per jaar fysiek bijeen. Tijdens een bijeenkomst wordt een export gerelateerd thema besproken. De thema’s worden door de deelnemers zelf bepaald. Afhankelijk van het thema worden specialisten of ervaringsdeskundigen uitgenodigd om het thema toe te lichten. Iedere bijenkomst is bij één van de deelnemers of op een interessante locatie. De bijeenkomst wordt afgesloten met een diner/buffet om optimaal te kunnen te netwerken.

Iedere EC heeft een externe coördinator, iemand met kennis van zaken die de community voorzit en het doel in de gaten houdt. 

De volgende Export Communities zijn van start gegaan:

  • EC Food B2 retail
  • EC Agro Machinery & Equipment
  • EC North America
  • EC Middle East

De volgende Export Communities staan in de planning:

  • EC Healthcare engineering, furnishings and equipment
  • EC Dairy for developing countries
  • EC International Services
  • EC OEM
  • EC ASEAN Countries

Om deel te kunnen nemen wordt een bedrijf lid van een specifieke Export Community. Een bedrijf kan aan meerdere communities deelnemen. Door lid te worden, wordt een bedrijf ook automatisch lid van het wereldwijde WTC-netwerk (bestaat uit bijna 800.000 bedrijven en organisaties) en kan daardoor van een aantal WTC diensten en het netwerk gebruik maken. De organisatie van de community is in handen van World Trade Center Noord-Nederland.

Heeft u meer vragen of wilt u aanhaken bij een community of heeft u zelf een idee voor een Export Community? Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen contact met u op. Of neem zelf contact op via: wtc@wtcl.nl of +31 (0) 58 294 1610.

Contactverzoek Export Communities

Meer weten over de Export communities?