EXport communities

EXPORT COMMUNITIES

World Trade Center Noord-Nederland introduceert Export Communities

Export Communities bestaan uit gelijkgestemden die regelmatig bij elkaar komen om ervaringen uit te wisselen, kennis op te doen en netwerken te delen. De Export Community wordt opgericht met een concreet commercieel doel wat door de deelnemers wordt bepaald.

Een Export Community bestaat uit een selecte groep van maximaal 15 niet-concurrerende exporterende Noordelijke MKB bedrijven die vele jaren internationaal actief zijn en worden vertegenwoordigd door de DGA, General Manager of export verantwoordelijke. Zij vormen een besloten community. Van deelnemers aan een community wordt een actieve deelname verwacht.

Elke Community komt 4 keer per jaar fysiek bijeen. Tijdens een bijeenkomst wordt een export gerelateerd thema besproken. De thema’s worden door de deelnemers bepaald. Afhankelijk van het thema worden specialisten of ervaringsdeskundigen uitgenodigd om het thema toe te lichten. Iedere bijenkomst is bij één van de deelnemers of op een interessante locatie. De bijeenkomst wordt afgesloten met een diner om optimaal te kunnen te netwerken.

Iedere EC heeft een externe coördinator, iemand met kennis van zaken die de community voorzit en het doel in de gaten houdt. 

De volgende Export Communities zijn van start gegaan:

  • EC Food B2 retail
  • EC Agro Machinery & Equipment
  • EC North America
  • EC Middle East

De volgende Export Communities staan in de planning:

  • EC Healthcare engineering, furnishings and equipment
  • EC Commonwealth of Independent States
  • EC Port & terminal Equipment and services

Om deel te kunnen nemen wordt een bedrijf lid van een specifieke Export Community. Een bedrijf kan aan meerdere communities deelnemen. Door lid te worden, wordt een bedrijf ook automatisch lid van het wereldwijde WTC netwerk (bestaat uit bijna 800.000 bedrijven en organisaties) en kan daardoor van een aantal WTC diensten en het netwerk gebruik maken. De organisatie van de community is in handen van World Trade Center Noord-Nederland.

Heeft u meer vragen of wilt u aanhaken bij een community of heeft u zelf een idee voor een Export Community? Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen contact met u op. Of neem zelf contact op via: wtc@wtcl.nl of +31 (0) 58 294 1632

Contactverzoek Export Communities

Meer weten over de Export communities?