EXport communities

EXPORT COMMUNITIES

World Trade Center Noord-Nederland introduceert Export Communities.

Export Communities bestaan uit gelijkgestemden die regelmatig bij elkaar komen om ervaringen uit te wisselen, kennis op te doen en netwerken te delen. Concreet met als doel het verhogen van de export.

Een Community bestaat uit exporteurs aangevuld met experts. Zij komen frequent bij elkaar zowel online maar bij voorkeur fysiek. Een Export Community kan naar land/regio, sector of thema ingericht worden. Denk dan aan een Export Community Food B2C, Export Community Agro Machinery & Supplies en Export Community Middle East, Hospital engineering, furnishings and equipment en Dairy products & solutions.

Een Export Community komt minstens 4 keer per jaar fysiek bijeen op een prominente locatie of bij één van de deelnemers. Tijdens iedere bijeenkomst wordt een export gerelateerd thema besproken (bepaalt de groep), kennis en ervaring uitgewisseld en gediscussieerd. Afgerond wordt met een diner/buffet, om optimaal tijd te hebben met elkaar te netwerken. 

De Export Community bestaat uit een selecte groep van maximaal 15 niet-concurrerende Noordelijke ondernemers (DGA’s, General Managers, Export verantwoordelijken). Van deelnemers aan een Community wordt een actieve deelname verwacht. Het is zowel geven als nemen.

Om deel te kunnen nemen wordt een bedrijf lid van een specifieke Export Community. Door lid te worden, wordt een bedrijf ook automatisch lid van het wereldwijde WTC netwerk (bestaat uit bijna 800.000 bedrijven en organisaties) en kan daardoor van een aantal WTC diensten en het netwerk gebruik maken.

De organisatie van de community is in handen van World Trade Center Noord-Nederland. Heeft u meer vragen of wilt u aanhaken bij een community of heeft u zelf een idee voor een Export Community dan horen wij dat graag.

Meer weten over de Export communities?