EXport communities

EXPORT COMMUNITIES

World Trade Center Noord-Nederland introduceert Export Communities.

Export Communities bestaan uit gelijkgestemden die regelmatig bij elkaar komen om ervaringen uit te wisselen, kennis op te doen en netwerken te delen. De Export Community wordt opgericht met een concreet doel en dat wordt door de deelnemers bepaald.

De Export Community bestaat uit een selecte groep van maximaal 15 niet-concurrerende exporterende Noordelijke MKB bedrijven die internationaal actief zijn. De DGA’s, General Managers, export verantwoordelijken. Zij vormen de besloten community. Van deelnemers aan een community wordt een actieve deelname verwacht, het is zowel geven als nemen.

Elke Community komt 4 keer per jaar fysiek bijeen. Tijdens een bijeenkomst wordt een export gerelateerd thema besproken. De thema’s worden door de deelnemers bepaald. Afhankelijk van het thema worden specialisten of ervaringsdeskundigen uitgenodigd om het thema toe te lichten. Iedere bijenkomst is bij één van de deelnemers of op een interessante locatie. De bijeenkomst wordt afgesloten met een diner om optimaal te kunnen te netwerken.

Inmiddels zijn we van start gegaan met de Export Community Agro Machinery & Supplies, Food B2C en North America. Achter de schermen zijn wij al druk bezig met het opzetten van de volgende communities: Middle East, Hospital engineering, furnishings and equipment, Marine Specialties en Dairy products & solutions. Meer informatie kan u vinden in de flyers.

Om deel te kunnen nemen wordt een bedrijf lid van een specifieke Export Community. Door lid te worden, wordt een bedrijf ook automatisch lid van het wereldwijde WTC netwerk (bestaat uit bijna 800.000 bedrijven en organisaties) en kan daardoor van een aantal WTC diensten en het netwerk gebruik maken. De organisatie van de community is in handen van World Trade Center Noord-Nederland.

Heeft u meer vragen of wilt u aanhaken bij een community of heeft u zelf een idee voor een Export Community? Neem dan contact op met:

wtc@wtcl.nl

058-2941610

Meer weten over de Export communities?