CYBERCRIME | NEXT STEP IN EXPORT

Webinar NSiE - Cybercrime

TERUGBLIK

Een inbreker in huis of in een bedrijfspand is verschrikkelijk. De laatste jaren is ook vandalisme en diefstal online toegenomen. Oplichting via internet, een hack op je bedrijfssystemen, diefstal van digitale informatie, iedereen kan het overkomen. 1 op de 5 bedrijven heeft te maken met online criminaliteit.

Tijdens dit webinar heeft Erik Miedema – Directeur MKB Cyber Campus een duidelijke uitleg gegeven over de risico’s, het voorkomen en de gevolgen van cybercrime. Waarnaar Melle en Wino – Ethische hackers Cybercrime Campus een live demonstratie van een Pentest hebben gegeven.

Er zijn verschillende soorten cyberdreigingen. Malware is er een van, hierbij wordt het systeem gehackt en ‘’gegijzeld’’. Na betaling wordt het vaak weer vrijgegeven. Voor iedereen een wel bekende is de phisingmail. Vaak is het aan het emailadres wel te zien, hoe betrouwbaar de email is. In de phishingmails wordt ook vaak een urgentie gemeld, banken of andere instanties zullen dit niet doen.  

De MKB Cybercrime Campus is gespecialiseerd in het uitvoeren van cyber safe scans, adviseren van MKB-bedrijven en het geven van Cyber aware webinars. Dit doen ze in samenwerking met meerdere instanties. Erik deelt het verhaal van een ondernemer, in 2015 verdwijnen alle documenten en gegevens van de server. Zelfs de back-ups zijn verdwenen. De ondernemer dacht dat hij zich goed had beschermd en dat is helaas vaker het geval vertelt Erik.

Een van de meest gemaakte fouten die bedrijven maken is toch de lage kennis over ICT. Ook het maken van een back-up, die niet gekoppeld is aan een server of het netwerk van de rest waar het bedrijf mee werkt.

Melle en Wino laten tijdens het webinar zien hoe makkelijk het eigenlijk is om een wachtwoord te achterhalen. Dat is tegelijkertijd ook een van de mest voorkomende manieren waarmee hackers binnenkomen; te makkelijke wachtwoorden. Een tip: maak ze lang en niet te voorspelbaar.

Meer weten over cybercrime? Bekijk het webinar of de presentatie. Voor meer informatie kan u altijd contact met ons opnemen.

World Trade Center Leeuwarden ondersteunt bedrijven met internationale ambities en helpt export en import te professionaliseren door kennis aan te bieden en nieuwe markten te openen door via haar wereldwijde netwerk in contact te komen met potentiële zakenpartners.

DOWNLOAD PRESENTATIE EN VIDEOLINK

Laat een reactie achter