De Vietnamese ambassadeur en delegatie uit Thai Binh bezochten het WTC Leeuwarden

Op donderdag 25 april bezocht de Vietnamese ambassadeur, de heer Ngo Huong Nam, samen met een delegatie uit de Noord-Vietnamese provincie Thai Binh bij het WTC in Leeuwarden.

Tijdens dit bezoek kregen Nederlandse bedrijven met interesse in de Vietnamese markt de kans om in gesprek te gaan met de ambassadeur en leden van de delegatie. Dit werd gedaan in de vorm van een zakelijke seminar. Deze ontmoeting bood een unieke kans voor samenwerking en uitwisseling tussen Nederlandse en Vietnamese bedrijven, met een specifieke focus op de watersector, (offshore) windenergie en de agrarische sector.

De Thai Binh, ook wel beschreven als een drijvend eiland, is een provincie gelegen in het noorden van Vietnam en telt meer dan twee miljoen inwoners. Deze provincie staat bekend als een regio met een aanzienlijke economische groei en ontwikkelingspotentieel. Zodoende biedt de regio tal van mogelijkheden voor samenwerking en investeringen voor en door Nederlandse ondernemers.

In de periode 2021-2025 hebben de provinciale autoriteiten plannen gemaakt voor investeringen in 37 gespecialiseerde projecten, variërend van industrie en landbouw-visserij tot handelsdiensten, de ontwikkeling van infrastructuur voor industrieparken en industriële clusters, transport, milieubescherming, en de aanleg van waterbouwkundige werken en dijken.

Thai Binh heeft de ambitie om tegen 2030 een toonaangevend industrieel ontwikkelingscentrum te worden in de Rode Rivierdelta, met een gedegen masterplan voor 2050. In dit plan, zal er worden geïnvesteerd in industrieparken, infrastructuur, schone energie, waterbeheer, mileuberscherming, en economische projecten om deze visie te verwezenlijken.

Met ambitieuze plannen en natuurlijke hulpbronnen heeft Thai
Binh alles om een opkomend industrieel centrum te worden en een welvarende toekomst tegemoet te gaan. Hierbij verschuift de lokale economische structuur van een agrarische naar een meer geïndustrialiseerde en moderne economie.

Tijdens het bezoek van de Vietnamese ambassadeur en de delegatie uit de provincie Thai Binh is er een basis gelegd voor toekomstige samenwerking met Vietnam. Het WTC Leeuwarden heeft een MOU met de provincie Thai Binh ondertekend.  Door het ondertekenen van een MOU, zal het WTC Leeuwarden regelmatig worden geïnformeerd over ontwikkelingen en projecten in de regio.

Als uw bedrijf overweegt om zaken te doen in Vietnam, bijvoorbeeld in de provincie Thai Binh, staan wij klaar om u te helpen. Wij begrijpen dat het betreden van nieuwe markten uitdagend kan zijn, daarom bieden wij onze expertise en netwerk aan om u inzicht te geven in de kansen en uitdagingen die zich in deze regio voordoen.

Neem gerust contact met Evert Jan Schouwstra via e.schouwstra@wtcl.nl. Wij staan klaar om u te voorzien van waardevolle inzichten en om u te helpen bij het vinden van potentiële zakenpartners in Vietnam. Samen kunnen we uw internationale ambities realiseren.