SUBSIDIEMOGELIJKHEDEN | NEXT STEP IN EXPORT

Webinar NSiE - Subsidiemogelijkheden

TERUGBLIK

Hebben jullie enig idee hoeveel ‘’potjes’’ met geld er eigenlijk zijn in Nederland, Europa en daarbuiten? Dat is de vraag die Peter Meijer vaak stelt. We hebben het natuurlijk over subsidies, ze zijn er voldoende en ook voor allerlei verschillende thema’s en budgetten. 

Een subsidie wordt ter beschikking gesteld in verschillende sectoren waaronder agri-business, food, chemie en energie. Dan zijn er ook specifieke groepen zoals de Kennis en Innovatieagenda’s en Research- en innovatiestrategie die voor bijbehorende sectoren of industrieën kunnen ondersteunen met een subsidie.

Een van de thema’s is innovatie, waarbij wordt gefocust op de ontwikkeling die waarde zal toevoegen. Hierbij kan je denken aan haalbaarheidsstudies; wat heb ik nodig om dit project te kunnen uitvoeren of de technische innovatie te realiseren? Daarna ga je verder ontwikkelen, engineers, testen etc. De aanvraag betreft innovatie opent 20 april ’21, waarbij je 40% subsidie kan krijgen tot een maximaal bedrag van € 20.000,00. Volgens Peter is deze aanvraag erg makkelijk en toegankelijk. De aanvragen voor de MIT R&D en VIA 2021 (ontwikkeling en softwareprojecten) gaan ook binnenkort open.

Uiteraard zijn er ook voor exporterende bedrijven diverse subsidies beschikbaar. Bijvoorbeeld voor het maken van een bedrijfsplan waarbij een externe partij wordt gebruikt. Ook zijn er SIB-vouchers beschikbaar, voor deelname aan buitenlandse beurzen, handelsmissies etc.

Er is nog een subsidie beschikbaar voor personeel, dit is voor personeel dat opgeleid wenst te worden om vaardigheden te verbreden. Maar ook stagiaires en praktijkstudenten die een leerwerktraject volgen.

Voor elke aanvraag is het belangrijk dat alle stukken in een keer goed worden ingediend. Doe daarom altijd een laatste check voordat je het inlevert. Het kan namelijk zo zijn dat je de aanvraag terugkrijgt met het verzoek om deze volledig te maken, waardoor er uiteindelijk geen subsidie meer over is voor jou. Het kan ook zo zijn dat er zoveel aanvragen binnenkomen dat er een loting plaatsvindt.

Meer weten over de subsidiemogelijkheden? Bekijk het webinar of de presentatie. Voor meer inforwmatie kan u altijd contact met ons opnemen.

World Trade Center Leeuwarden ondersteunt bedrijven met internationale ambities en helpt export en import te professionaliseren door kennis aan te bieden en nieuwe markten te openen door via haar wereldwijde netwerk in contact te komen met potentiële zakenpartners.

Download presentatie en videolink

Laat een reactie achter