Marktoriëntatiereis Vietnam

Marktoriëntatie reis Vietnam 18 - 26 maart 2023 WTC Leeuwarden - Vietnam Trade International

Wilt u uw zakelijke markt uitbreiden in het snelgroeiende Vietnam of bent u op zoek naar mogelijkheden tot outsourcen? Ga dan van zaterdag 18 tot en met zondag 26 maart mee met deze marktoriëntatiereis georganiseerd door WTC Leeuwarden & Vietnam Trade International.

Organisatie

  • World Trade Center Leeuwarden
  • Vietnam Trade International

Wat bieden wij

  • Individuele matchmaking
  • Kennismaking lokale overheden Binh Duong, Gia Lai en Binh Dinh
  • Kennismaking lokaal bedrijfsleven
  • Kennismaking met Nederlandse ondernemers actief in Vietnam
  • Bezoek aan World Trade Center/BECAMEX Binh Duong New City
  • Bezoek aan de Vietnamese Kamer van Koophandel
  • Bezoek aan het Nederlandse consulaat

Deze reis is vooral interessant voor bedrijven en instellingen die afzetmogelijkheden zoeken in de regio’s Ho Chi Minh City, Binh Duong, Gia Lai en Binh Dinh. Daarnaast is Vietnam bij uitstek geschikt voor outsourcing en als springplank naar Zuidoost Azië. Belangrijk aspect bij het zakendoen met Vietnam is de inzet van lokale overheden bij de totstandkoming van handel. Daarom is er extra aandacht voor het bezoeken van overheidsfunctionarissen zoals de gouverneurs van de regio’s. Tijdens deze reis maak je kennis met de cultuur en het zakendoen in Vietnam. Daarnaast kom je door middel van (individuele) matchmaking in contact met lokale bedrijven en doe je vast nieuwe ideeën op. De missie geeft zicht op een breed spectrum aan mogelijkheden voor samenwerking met Vietnam.

HCMC (Saigon)
Ho Chi Minh City is de grootste stad van Vietnam. Van de ruim 90 miljoen inwoners van Vietnam woont ongeveer 10 % in deze stad. Volgend jaar hoopt men dan ook de metro, waar al enige jaren aan gebouwd wordt, te kunnen openen. HCMC is de plaats waar naar schatting een kwart van het BBP van Vietnam wordt gerealiseerd. Vandaar dat op een banenbeurs voor hoger opgeleid personeel die jaarlijks wordt gehouden in HCMC, 40-50 bedrijven zo’n 5000 vacatures aanbieden. Het gaat dan bijvoorbeeld om banen in sectoren als: banken, verzekeringsbedrijven, adviesbureaus, e-commerce, media, handel, logistiek, voedsel-technologie, energieproductie, import export en toerisme. In verband met de verstedelijking vestigen steeds meer bedrijven zich in andere steden in Vietnam waarbij men bijvoorbeeld wel een kantoor in HCMC aanhoudt. Op woensdag 22 maart 2023 staat een matchmaking gepland, mede georganiseerd door de KvK van HCMC. In het aanmeldformulier kunt u aangeven met welk soort bedrijven u daar in contact wilt komen.

Binh Duong New City
Deze stad in de provincie Binh Duong ligt tegen HCMC aan en heeft in de afgelopen jaren veel bedrijven ruimte geboden om zich te vestigen. Momenteel heet men daar vooral bedrijven welkom die zich bezig houden met de productie van electronica. Anderen worden geholpen met een vestiging op bedrijventerreinen in de buurprovincie Binh Phuoc (waar C.P.Group een grote fabriek heeft voor kippenvoer en Hayat luiers produceert).

Een belangrijke ontwikkelaar in Binh Duong is Becamex, zij assisteren ons bij het vinden van Vietnamese bedrijven die u mogelijk verder kunnen helpen, gebruik ook hiervoor uw aanmeldingsformulier.

In de provincie Binh Duong vind je meer dan 4000 buitenlandse investeerders die vanuit Vietnam exporteren naar het buitenland zoals SAGOPHA (kruidengeneesmiddelen), Altop (die casting), YSPaint (vernis en drukinkt). SeAH (maakt stalen pijpen) Kolon (produceert airbags). Ook vind je er een aantal Nederlandse bedrijven, zoals De Heus, Heineken, Friesland Campina, NedSpice en Jimmy Food. Becamex heeft er naast een Hotel en een Internationaal Ziekenhuis ook een Advanced Manufacturing Centre, waar starters geholpen worden een product te maken en te verkopen.

Gia Lai (provincie) Pleiku (stad)
Deze provincie is ongeveer zo groot als 1/3 van Nederland maar heeft 1,6 miljoen inwoners. De hoofdstad is Pleiku dat een vliegveld heeft waarvandaan dagelijks gevlogen wordt op steden als HCMC, Hanoi, Hai Phong en Vinh. Omdat Gia Lai noordelijker ligt en hoger (750 meter boven zeeniveau) is het er koeler dan in HCMC , de gemiddelde temperatuur ligt er tussen 22 en 25 graden Celcius. Dit is ook de reden dat er veel tropische vruchten groeien, zoals bananen, ananas, kokosnoten en pitaja (dragon fruit). Ook groeien er peper, cashewnoten en rubberbomen. Je vindt er ook landbouw en veeteelt (koeien, varkens en kippen). Gai Lai zoekt partners voor foodprocessing van groente, vlees en fruit maar ook naar oplossingen voor vuilverwerking Ook zoekt men investeerders in toerisme, biomest en schone energie.

In Gia Lai worden projecten opgezet waar Nederlandse ondernemers ondersteuning kunnen bieden. Denk bijvoorbeeld aan waterzuiveringsprojecten, voedselveiligheid en automatisering van het verpakken van fruit. Daarnaast zijn ze druk bezig met het moderniseren van de land- en tuinbouw.
Ook hier geldt: gebruik uw aanmeldformulier als u meer informatie nodig heeft. Pleiku ligt aan de weg van Cambodja naar de havenstad Quy Nhon.

Binh Dinh (provincie) en Quy Nhon (stad)
Quy Nhon is de hoofdstad en de sterk groeiende havenstad van Binh Dinh. Er wonen een 300.000 inwoners in de havenstad. Quy Nhon krijgt steeds betere wegverbindingen met het achterland en met Cambodja en Laos. Ook beschikt Quy Nhon over een luchthaven van nationale betekenis, waar de verbindingen binnenkort nog beter zullen worden waardoor ook internationale vluchten mogelijk zullen worden. Daarom laat de overheid er nieuwe industrieterreinen aanleggen, zoals dat eerder gebeurde bij HCMC Maar in dit geval nog dichter bij de haven.

Op het nieuwste lege industrie terrein van 1000 ha wordt momenteel het 1e bedrijf gevestigd het is het Duitse Kurz (Coatings). Op een ander vol bedrijventerrein in Quy Nhon is al enkele jaren een in Vietnam bekend Vietnamees staalbewerkingsbedrijf Hoa Sen Group gevestigd. Dit bedrijf exporteert zijn producten vanuit Quy Nhon naar o.a. Amerika en Europa.

Een van de snelst opkomende economieën in Azië is Vietnam. Voor COVID-19 groeide het bruto binnenlandsproduct (GDP) jaarlijks met ongeveer 7%. Dit jaar wordt een groei van 7,5% verwacht. Dit komt met name door de export van voornamelijk landbouw- en industriële producten. In 2050 wil het land klimaatneutraal zijn. Om dit te bereiken zijn ze op zoek naar innovatieve en duurzame oplossingen. Nederland beschikt over deze kennis en oplossingen en kan hierin dus iets betekenen.

Vietnam biedt een interessante markt met (ruim) 90 miljoen consumenten en profiteert maximaal van de vele vrijhandels-verdragen die het land heeft gesloten. Hierbij hoort ook het op 1 augustus 2020 in werking getreden EU-Vietnam-vrijhandelsverdrag, dat naar verwachting een flinke impuls geeft aan de handel met Vietnam.

Nederland hoort tot de grootste buitenlandse investeerders uit de EU (nummer 5) en is de op één na grootste handelspartner (na Duitsland). Vietnam profiteert van de verschuiving van waardeketens vanuit China door COVID-19, maar ook van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.

U kunt zich uiterlijk tot maandag 20 februari 2023 aanmelden voor deze reis. Per organisatie kunnen meerdere personen deelnemen. Iedere deelnemer moet zich apart aanmelden.
De kosten zijn gespecificeerd op het aanmeldformulier en variëren van € 1925,- tot € 2825,-.
De bedragen zijn inclusief hotelkosten en 2 binnenlandse vluchten, maar exclusief een retourvliegticket Amsterdam-HCMC.
Klik hier om het aanmeldformulier te bekijken of in te vullen.

Voorlopig programma

10.20: Departing from Amsterdam to Paris CDG by AF 1341
11.45: Arrive CDG
12.55: Transfer flight AF 258 to HCMC (SGN)

07.20: Arrive HCMC
08.30: Transfer to Binh Duong by bus
10.00: Check-in hotel Becamex Binh Duong New City *****
12.00: Welcome lunch at hotel
14.30 – 17.00: Visiting program in Binh Duong New City
18.00: Business dinner (hosted by Becamex IDC)
Overnight at hotel Becamex BD New City

09.30 – 11.30: Meeting at WTC Binh Duong New City
Presentation about Binh Duong province – the opportunities for the Dutch entrepreneurs to do business and/or to invest in Binh Duong.
11.30 – 13.00: Networking lunch & Matchmaking
14.30 – 16.00: Visiting the Industrial Park of Becamex-VSIP (Vietnam Singapore Industrial Park)
17.00 – 18.00: Meeting the Governor at the Administrative Center of Binh Duong province
18.30 – 20.00: Business diner & Network matchmaking
Overnight at hotel Becamex BD New City

09.00 – 11.30: Signing ceremony for bilateral cooperation between World Trade Center Leeuwarden and World Trade Center Binh Duong New City; Matchmaking between the Dutch delegation and Vietnamese entrepreneurs by WTC BD New City
12.00: Network lunch
14.00 – 16.30: Individual visit of the Vietnamese companies in Binh Duong
16.30: Departing for HCMC by VIP bus
17.30: Check-in hotel ****
19.00 – 21.30: Visiting program at the resident of the Dutch Consul-General Network dinner and matchmaking between Dutch and Vietnamese companies.
21.30: Overnight in HCMC

09.00 – 12.00: Business meeting and matchmaking, organized by Chamber of Commerce in HCMC
12.00 – 13.30: Network lunch
13.30: Transfer for Tan Son Nhat airport (SGN)
15.25: Departing for Pleiku (PXU) by Vietnam airlines VN 1422
16.35: Arrive Pleiku, welcoming by the local Government of Gia Lai province
17.00: Transfer to hotel **** Pleiku
18.00: Business diner (hosted by the Governor of Gia Lai province)
20.00: Overnight in Pleiku

09.00 – 12.00: Business seminar – matchmaking between Dutch and Vietnamese companies
12.00: Business lunch
14.00 – 17.00: Visiting the Vietnamese companies
18.00: Dinner
Overnight in Pleiku

08.30: Check-out hotel
08.30: Transport to Quy Nhon city (Binh Dinh province) by VIP bus
11.30: Arrive Quy Nhon city
Transport to hotel restaurant – welcoming lunch
Check-in hotel Quy Nhon ****
14.00 – 17.00: Business seminar and matchmaking
18.30: Business dinner (hosted by Becamex Binh Dinh)
Overnight in Quy Nhon

09.00 – 12.00 Visiting the Vietnamese companies
12.00 : Business lunch – Matchmaking
15.00: Transport to the Quy Nhon airport (UIH)
16.55: Departing for Ho Chi Minh city (SGN) by Vietnam airlines, flight No. VN 1397
18.20: Arrive SGN
Transfer to hotel Saigon ****
Overnight in HCMC

09.20: Departing for Paris CDG by Air France AF 253
17.35: Arrive CDG
18.40: Transfer to Amsterdam by KLM 1244
19.30: Arrive Schiphol Amsterdam airport

Tijdens de georganiseerde matchmaking bijeenkomsten op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag wordt er gezorgd voor tolken Engels-Vietnamees.
Wilt u bijvoorbeeld op dinsdag of zaterdag een individueel bezoek brengen aan een zakenrelatie dan kan er door de organisatie een auto met chauffeur en/of tolk worden geregeld voor een prijs van € 40,- per uur, € 120,- voor ochtend of middag en € 240,- voor een hele dag (prijs inclusief belasting).

Heeft u vragen over de marktoriëntatie reis naar Vietnam? Neem dan contact op met: 

Mr. Evert-Jan Schouwstra, Managing Director WTC Leeuwarden
Email: e.schouwstra@wtcl.nl
Mobile: +31 6 10034513

Mr Jelte Hoving, Vietnam Trade International
Email: jeltehoving@vietnamtrade.eu
Mobile: +31 6 38196631