Marktoriëntatie reis Ghana

De Nederlandse World Trade Centers organiseren in samenwerking met de Netherlands-African Business Council (NABC) en GNBCC een multisectorale marktoriëntatiereis naar Ghana van 22 tot en met 27 april 2023 in combinatie met de 53e Algemene Jaarvergadering van de World Trade Centers Association in Ghana.

De interesse voor Afrika groeit gestaag. Terecht. Voor 2023 wordt een groei van 6 – 10% verwacht. Zakendoen in Afrika is echter niet gemakkelijk. Verschillen in cultuur, manier van zakendoen, financiële situatie en het vinden van een betrouwbare zakenpartner dragen daarin bij.

Wil je weten wat de mogelijkheden voor jouw product of dienst in westelijk Afrika zijn, dan is deze reis zeer geschikt. In een week tijd bezoek je bedrijven en organisaties in Ghana en krijg je de kans in gesprek te gaan met bedrijven en organisaties uit vele andere Afrikaanse landen zoals: Nigeria, Ivoorkust, Namibië, Algerije, Egypte, Angola, Mauritius en Sierra Leone.

Deze reis wordt gecombineerd met een bezoek aan de World Trade Center Association General Assembly. Daar komen een groot deel van de 320 WTC’s uit 90 landen bij elkaar voor hun jaarvergadering.

Veel van deze organisaties brengen bedrijven mee om te matchen met andere bedrijven uit die landen. Een unieke kans om je mogelijkheden in vele markten te bespreken en te onderzoeken.

WTC Accra verzorgt een deel van het matchmaking programma. Aan de hand van uw gewenst partnerprofiel proberen zij u te verbinden met bedrijven of organisaties in de Afrikaanse landen die u aangeeft. Bedrijven uit andere landen die aan uw profiel voldoen worden uitgenodigd het congres te komen bezoeken en u te ontmoeten.

Deze reis richt zich op een aantal kansrijke sectoren: landbouw, hernieuwbare energie, water & infrastructuur en de afvalindustrie.

Matchmaking neemt veel tijd in beslag. Zeker als u ook met bedrijven uit andere landen in contact wil komen. Ons advies is daarom om u zo snel mogelijk aan te melden.

De organisatie van deze missie is in handen van de NABC in samenwerking met de Nederlandse World Trade Centers. Naast individuele match making bestaat het programma uit bedrijfsbezoeken een aantal collectieve evenementen.

DEELNAMEPAKKET
Hoewel de multisectorale handelsmissie naar Accra meerdere sectoren zal verkennen, zijn de bezoeken ter plaatse, de matchmaking-sessies en de netwerkcocktails van de missie sterk gericht op landbouw, hernieuwbare energie, water & infrastructuur en de afvalindustrie. Een overzicht van het voorlopige missieprogramma vindt u HIER. Meer informatie over het zakendoen in Ghana en de regio, aanvraag visum, vaccinatie en het WTCA congres vindt u HIER

De multisectorale handelsmissie naar Ghana biedt u de mogelijkheid om:

 • waardevolle marktinzichten te verwerven, kansen ter plaatse te beoordelen en risico’s te beperken bij het verkennen van nieuwe markten,

 • relevante Ghanese partijen, sectorgebonden ondernemers en hooggeplaatste vertegenwoordigers van meer dan 10 Afrikaanse en 70 niet-Afrikaanse landen te ontmoeten om uw netwerk op te bouwen en kennis uit te wisselen, en

 • de Ghanese landbouw, hernieuwbare energie, water & infrastructuur, en afvalsector op lokaal niveau te ontdekken.

KOSTELOOS INSCHRIJVEN VOOR DE B2B MATCHMAKING
Heeft u interesse om deel te nemen aan deze marktoriëntatie reis dan kunt u zich alvast kosteloos inschrijven voor een eerste oriëntatie naar uw mogelijkheden via deze link: 2023 WTCA General Assembly – B2B Meeting Request Form (typeform.com)

U kunt daarin kenbaar maken naar wat voor bedrijven u op zoek bent en uit welke Afrikaanse landen. WTC Accra, gastheer van het congres zal uw vraag voorleggen aan hun netwerk en die van andere WTC’s in Afrika en de mogelijkheden aan u terugkoppelen.

Naast de matchmaking aangeboden door WTC Accra verzorgt de NABC met haar partner GNBCC de programmering en de matchmaking.

ONDERSTEUNING VOORAFGAAND AAN DE MISSIE
Voorafgaand aan de missie bieden NABC en WTC Leeuwarden (coördinerende organisatie namens de Nederlandse World Trade Centers) gratis zakelijk overleg om relevante marktkansen ter plaatse te beoordelen, en voorbereidende B2B- en/of B2G-bijeenkomsten.

DEELNAMEKOSTEN
Kosten voor deelname bedragen € 1.425,- (excl BTW) bij toekenning van de RVO SIB missie voucher. Zonder voucher zijn de kosten €2.850,-. Uiteraard helpen wij u graag bij het verkrijgen van een voucher. Individuele matchmaking, gezamenlijke bezoeken en deelname aan het congres zit in deze kosten. Reis- en verblijfkosten niet

AANMELDEN
Aanmelding verloopt via onze partner NABC. Uiterlijke aanmelddatum is 1 maart 2023. Hier kunt u zich aanmelden: https://nabc.nl/trade-mission/multi-sectoral-trade-mission-to-ghana-2/

Bedrijven die zich hebben aangemeld:

 • TNO Innovation for life
 • East-West Seed
 • Celtic cooling
 • Nafarm Agro Allied Integrated Limited
 • Jacob Lawren Europe Bv
 • Tahmo
 • Verbeek Hatchery Holland
 • Cimpor Global Holding BV
 • Dun Agro BV
 • Nnz BV
 • Cebag
 • BUKU
Dossier Ghana Afrika voor beginners

Dossier Ghana: Afrika voor beginners

Ghana wordt door heel wat reisagentschappen gepromoot als ‘Afrika voor beginners’. In veel opzichten is dit een compliment, want de bijnaam wordt vooral gelinkt aan de veiligheid, gastvrijheid