De koninklijke kers op de taart

Wij als World Trade Center Leeuwarden zijn trots op het feit dat een aantal leden het predicaat ‘Koninklijk’ dragen. Dit zijn Royal Steensma, Royal Wagenborg, Royal Koopmans, Koninklijke Utermöhlen en Koninklijke Tichelaar.

Het predicaat is een onderscheiding en kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen, instellingen of grote ondernemingen. Volgens het Koninklijk huis symboliseert het predicaat respect, waardering en vertrouwen van de Koning tegenover de ontvanger. Maar wat doet zo’n onderscheiding nou eigenlijk voor je bedrijf?

Twee van de bovengenoemde bedrijven gebruiken bijvoorbeeld het predicaat voor internationale doeleinden; Royal Koopmans en Royal Steensma. Beide bakkersbedrijven stammen uit de negentiende eeuw en zijn uitgegroeid tot internationale spelers.

Royal Koopmans begon met een boekweitmolen in 1864 in Holwerd en is uitgegroeid tot een nationaal begrip. Het bedrijf uit drie verschillende businessunits: meel, foodcoatings en ingrediënten. Koopmans heeft het bakken voor de consument versneld en vereenvoudigd. Door immer te streven naar innovatie ontving het in 1976 een Koninklijk predicaat. Van deze toekenning werd niet actief gebruik gemaakt, tot afgelopen jaar. Vanwege de groeiende internationale klantenkring is synergie tussen de drie units een uitgangspunt geworden. Vandaar dat het bedrijf vanaf 2019 doorgaat als Royal Koopmans, om de communicatie vanuit één afzender te laten plaatsvinden. (Bron: Royal Koopmans).

Royal Steensma werd opgericht in 1869 en ontving in 2015 het Koninklijk predicaat. Na 175 jaar vormde dit de kers op de taart op het werk van velen. Net zoals Koopmans loopt het bedrijf voorop; het is eigentijds en innovatief. Het predicaat vormde voor de organisatie een aanleiding om een vernieuwde uitstraling te nemen. Naast de naam heeft Steensma een nieuw logo, huisstijl en verpakkingslijn. Ook zij hopen met de nieuwe naam meer buitenlandse klanten aan te trekken. Afgelopen jaren is het bedrijf uitgebreid door de overname van Bak Speciaal, een opleidingscentra in Vlaanderen en vernieuwde vestigingen in Leeuwarden en Franeker.

Voor meer informatie over de toekenning van een Koninklijk Predicaat, zie de website van het Koninklijk huis. Zie link: https://www.koninklijkhuis.nl/onderwerpen/onderscheidingen/predicaat-koninklijk/aanvragen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter