World Trade Center Leeuwarden presenteert unieke Europese Clusterdatabase

Op de bijeenkomst van Europese World Trade Centers in Rotterdam presenteerde World Trade Center Leeuwarden vrijdag 31 januari 2020 een unieke database met Clusterorganisaties in 87 Europese steden met een WTC.

WTC Leeuwarden heeft deze database opgezet om samenwerking te bevorderen tussen clusters maar vooral om MKB-bedrijven uit Noord Nederland nog beter te kunnen verbinden en internationaal verder te helpen.

In de database staan meer dan 440 clusterorganisaties met de laatste contactgegevens. Uitgaande dat gemiddeld een cluster bestaat uit zo’n 50 bedrijven of organisaties levert dit meer dan 20.000 contacten op. De database is opgedeeld in hoofdcategorieën en subcategorieën. Voorbeelden van hoofdcategorieën zijn: energie, materialen, industrie, gezondheid. Subcategorieën van gezondheid zijn o.a. apparatuur, technologie, biotechnologie, geneesmiddelen/ farmaceutica etc. In de database staan 20 clusterorganisaties uit Noord-Nederland o.a. in de sectoren energie, watertechnologie, industrie en agro. Vanuit de database kunnen zij verbonden worden met ten minste 50 Europese clusters.

Uit het onderzoek is gebleken dat veel clusters in Europa een broedplaats zijn voor innovatie op hoog niveau en streven naar internationale samenwerking. WTC Leeuwarden zet het netwerk van World Trade Centers in om deze samenwerkingsmogelijkheden te bevorderen.

Het onderzoek is uitgevoerd door Joost Poutsma student van de NHL Stenden en Pietro Rossi student van de Rijksuniversiteit Groningen.

World Trade Center is een wereldwijde netwerkorganisatie dat bestaat uit 320 kantoren in 90 landen. In Europa is het WTC vertegenwoordigd met 87 kantoren in 27 landen. WTC ondersteunt bedrijven met internationale ambitie door hen in contact te brengen met potentiele zakenpartners maar ook door kennis te bieden.

Voor meer informatie: Evert Jan Schouwstra, Managing Director WTC Leeuwarden/ Noord-Nederland tel: 06 1003 4513.

Laat een reactie achter