Ondernemen over de grens | 10 tips voor exporteren

Als u zakendoet of gaat doen in het buitenland, dan komt er veel op u af. Onze kennispartner accon■avm ondersteunt ondernemers hierbij. Lees meer over de samenwerking met accon■avm en ontdek hoe u een vergoeding kunt ontvangen voor advieskosten doormiddel van verschillende subsidies.

Over de samenwerking
Rudolf Bakker is Senior Specialist Belastingadvies bij accon■avm en contactpersoon bij het WTC. Hij legt uit wat de samenwerking inhoudt.

“Als partner ondersteunen we het WTC met kennisdeling over bijvoorbeeld internationale belastingzaken, juridische vraagstukken en strategische ondernemersvragen. Dat doen we onder meer door kennissessies te organiseren en door bij te dragen aan het platform en kennisprogramma van het WTC. Samen zorgen we ervoor dat ondernemers goed beslagen ten ijs komen, bij hun stap naar het buitenland.”

Voor wie?
Rudolf Bakker legt uit met welke vragen accon■avm ondernemers ondersteunt. “Ondernemers die voor het eerst over de grens zakendoen, vragen zich af in welk land ze belasting moeten betalen. En in welk land hun medewerkers verzekerd zijn als ze (tijdelijk) in het buitenland werken. Ook krijgen we veel vragen van ondernemers met internationale webshops. Verder zijn veel ondernemers gebaat bij advies van onze juristen, bijvoorbeeld als het gaat om algemene voorwaarden of leveringscontracten. Ook behandelen we nog regelmatig Brexit-gerelateerde vragen. De vragen én de antwoorden kunt u lezen in de whitepaper: 10 tips voor exporteren.

Adviesteam internationaal
Bij deze en andere vragen krijgen ondernemers ondersteuning van accon■avm. Rudolf Bakker vertelt over de werkwijze: “Bij accon■avm hebben we voor elk juridisch, fiscaal of bedrijfseconomisch vraagstuk een expert in huis, met regionale én landelijke dekking. Met een speciaal team voor internationaal advies. Daarbij zijn we aangesloten bij GMN International, een wereldwijd netwerk van accountantskantoren. Bij specifieke vraagstukken werken we samen met een accountantskantoor in het land waar een ondernemer onderneemt. Zo zijn we altijd up-to-date qua wet- en regelgeving in dat land en krijgt de ondernemer het beste advies, van ons of het partnerkantoor.”

Benut subsidies bij het exporteren
Er zijn vele subsidies om u te helpen bij uw internationale ambities. Zowel landelijk als regionaal zijn er mogelijkheden. Neem hierover contact op met het WTC. Voor de inzet van experts/adviseurs op internationaal gebied, ook die van ons, kunt u subsidie aanvragen. Dit is een mooi steuntje in de rug.

Meer informatie
In samenwerking met Rudolf Bakker, Senior Specialist Belastingadvies van Accon-avm werken wij aan een 10-delige blog. In de blogs komen 10-tips voor ondernemen over de grens naar voren. Elke maand delen wij een nieuwe blog.

Wilt u meer weten over accon■avm? Of hebt u direct een vraag voor de experts? Neem contact op met Rudolf Bakker via r.bakker@acconavm.nl of wtc@wtcl.nl.
 

Overige blogs...

Laat een reactie achter