World Trade Center Leeuwarden ontvangt internationale WTCA Champions Award voor duurzaamheid

Op woensdag 21 april 2021 heeft Wethouder Friso Douwstra de WTCA Champions Award for Sustainability fysiek uitgereikt aan Evert Jan Schouwstra. In de korte presentatie van Robin van Puyenbroek namens WTC Association vanuit New York, werd veel waardering uitgesproken waarop WTC Leeuwarden zich inzet en bezighoudt met verbinding en duurzaamheid. Friso Douwstra, sluit zich hierbij aan en wil benadrukken dat duurzaamheid en circulariteit ontzettend belangrijk zijn binnen de Gemeente Leeuwarden en voor de toekomst van de Friese bedrijven. Na de presentatie heeft Evert Jan Schouwstra de award in ontvangst mogen nemen.

Op donderdag 19 november mocht Evert Jan Schouwstra, directeur van het World Trade Center Leeuwarden, de prestigieuze WTCA Champions Award op gebied van duurzaamheid in ontvangst mogen nemen. De prijs werd digitaal uitgereikt tijdens het WTCA Member Forum 2020. WTC Leeuwarden was één van vijf genomineerden uit een netwerk van 325 kantoren (steden) in 90 landen. Andere genomineerden waren WTC Monterrey (Mexico), WTC Vancouver (Canada), WTC Trieste (Italië) en WTC Bhubaneswar (India).

De World Trade Center Association in New York heeft WTC Leeuwarden deze prijs uitgereikt voor de blijvende vernieuwing die het WTC Leeuwarden heeft doorgevoerd tijdens de succesvolle organisatie van de General Assembly 2018 in Leeuwarden. Vooral de keuze van belangrijke thema’s op het gebied van water, energie en Life Science met een duidelijke boodschap richting het WTC-netwerk en het opzetten van een succesvol internationaal matchmaking programma hebben de jury ertoe gebracht WTC Leeuwarden deze prijs te overhandigen.

Evert Jan Schouwstra is bijzonder trots dat deze prijs naar Leeuwarden is gegaan. Het WTC Leeuwarden wil vernieuwend en een voorbeeld zijn voor andere WTC’s in de wereld. Daarom is hij blij dat zijn initiatief om aandacht te geven aan de UN Sustainable Development Goals zo is gewaardeerd.

Het World Trade Center Leeuwarden ondersteunt bedrijven met internationale ambities door hen kennis te bieden over het zakendoen in het buitenland maar vooral te verbinden met andere bedrijven in de wereld. Daarvoor maakt WTC gebruik van het wereldwijde netwerk van 325 kantoren in 90 landen. 

Laat een reactie achter