WINNIPEG, CANADA | WEBINAR

Terugblik

Winnipeg, Canada is meer dan een stad met over 800.000 inwoners. In de vandaag gehouden presentatie hebben Mariette Mulaire, CEO en Éric Courcelles, Director of Strategy op een duidelijke en geanimeerde manier hun stad en provincie Manitoba onder de aandacht gebracht.

Winnipeg is de eerste stad die door World Trade Center Leeuwarden de kans heeft gekregen haar stad als promising city for international business te presenteren.

Naast een kleurrijk cultureel aanbod heeft Winnipeg ook een winterperiode waar bekende schaatsers zoals Cindy Klassen (Olympisch kampioen) konden gedijen. Winnipeg heeft een aantal clusters waar Nederlandse bedrijven op kunnen aanhaken en waar zowel kennis gehaald als gebracht kan worden. Zo is er een cluster op het gebied van digitalisering en precisie landbouw, proteïnen/ vleesvervangers, volgende generatie bussen, luchtvaart, stedelijke ontwikkeling en transport en logistiek.

Trots gaf Mariette Mulaire het verschil aan tussen de Nederlander en de Canadees. Zo is de Nederlander in haar ogen openhartig, informeel, zuinig, gesteld op zijn privacy en innovatief. De Canadees daarentegen is eerlijk en easy-going, spaarzaam, rustig en praktisch. Om zaken met elkaar te doen zal met elkaar rekening gehouden moeten worden.

Winnipeg is een logistieke hub volgens Diana Grey, CEO of CentrePort Canada. Zij hebben daar een uitgekiend systeem van trein-, vrachtauto- en waterverbindingen. Deze positie helpt een bedrijf gemakkelijk haar goederen te verschepen naar alle delen van Canada maar ook naar de USA. Vele bedrijven die zowel zaken willen gaan doen in Canada en de USA kiezen Winnipeg als startpunt vooral ook uit logistiek perspectief.

Meer weten over het zakendoen in Canada bekijk dan het webinar of neem contact met ons op.

World Trade Center Leeuwarden ondersteunt bedrijven met international ambitie en helpt bij het professionaliseren van de export en import door kennis te bieden en nieuwe markten te openen door contacten te leggen met potentiële zakenpartners via het wereldwijde netwerk.

  • Brief introduction by Evert Jan Schouwstra, WTC Leeuwarden
  • Presenting Winnipeg/ Manitoba video
  • Doing business in Manitoba by Mariette Mulaire, CEO WTC Winnipeg
  • CentrePort, North America’s largest inland port (with unique access
    to tri-modal transportation) by Diane Gray, President & CEO
  • Q&A

Webinar and presentations

Download presentation(s) & recording webinar | WINNIPEG, CANADA

Laat een reactie achter