RENNES, FRANCE | WEBINAR

Zakendoen in Frankrijk - WTC Leeuwarden

Terugblik

Rennes, de stad die de op 1 staat als het gaat om de beste woon- en leefomstandigheden in Frankrijk. Ongeveer 730.000 inwoners maken gebruik van de rijke cultuur, diversiteit in erfgoed en kunst en het leven voor de studenten is erg in trek. Maar wat heeft Rennes te bieden als het gaat om ondernemen?

In de gehouden presentatie hebben Nicholas Beaty, WTC Rennes Betagne Coordinator; Maret Reinders, Director NBSO (Netherlands Business Support Office) in Nantes en Yann Caradec, Sales Manager, DAMEN Shiprepair & Conversion een uitgebreide beschrijving gegeven over kansrijke sectoren in combinatie met het ondernemen in Rennes.

Rennes is een van de steden die door World Trade Center Leeuwarden de kans heeft gekregen haar stad als promising city for international business te presenteren.

Met name dankzij de TGV en de aanleg van diverse autosnelwegen eind jaren 60 was de stad makkelijker te bereiken en kwam de economie van Rennes weer opgang. Inmiddels is Rennes uitgegroeid tot een stad met een sterke economische aantrekkingskracht. De stad is een populaire plek voor bedrijven in diverse sectoren waaronder agri-business, cyberbeveiliging, mobiliteit, eco-industrie en creatieve industrieën.

NBSO Nantes wordt vertegenwoordigd door Maret Reinders, de NBSO ondersteund Nederlandse bedrijven die zich willen vestigen in het Westen van Frankrijk door de lokale ondernemingen in contact te brengen met deze bedrijven. De Fransen hechten veel waarde aan hun netwerk en flexibiliteit als het gaat om tijd. Daarnaast is het belangrijk om alles schriftelijk te bevestigen en dan is het handig als u de Franse taal een beetje onder de knie heeft.

Meer weten over het zakendoen in Rennes, bekijk dan het webinar of neem contact met ons op.

World Trade Center Leeuwarden ondersteunt bedrijven met internationale ambitie en helpt bij het professionaliseren van de export en import door kennis te bieden en nieuwe markten te openen door contacten te leggen met potentiële zakenpartners via het wereldwijde netwerk.

 • Brief introduction by Evert Jan SCHOUWSTRA, WTC Leeuwarden
 • Presenting Rennes / Brittany video
 • Brittany: Where Land & Sea Meet Technology (overview of Brittany’s economic assets, Dutch
  investments and International Trade, why/how to trade with Rennes/Brittany) by Nicholas BEATY, WTC
  Rennes Betagne Coordinator
 • How To Do Business in Brittany, A Crosscultural Presentation by Maret REINDERS, Director NBSO
  (Netherlands Business Support Office) in Nantes
 • Testimonial of a Dutch Company in Brittany by Yann CARADEC, Sales Manager, DAMEN Shiprepair &
  Conversion
 • Q&A

Webinar and presentations

Download presentation(s) & recording webinar | RENNES, FRANCE

Laat een reactie achter