Van Vuuren | MEMBER STORIES

Van Vuuren

In onze wekelijkse rubriek ‘Member Stories’ introduceren wij onze leden. Wat doen ze? Wat is hun missie? Wat zijn de kansen en uitdagingen de komende jaren? En tips! Deze week is het de beurt aan Van Vuuren.

Met zo’n 130 jaar ervaring is bij de productielijn in Grou alles mogelijk. Brandwerend, rookwerend of geluidsdicht voor alles is een oplossing. Wij gingen in gesprek met Dennis Gijsman, Directeur en Co-owner bij Van Vuuren, over gedrevenheid, export en de documentaire!

Hoe zou je Van Vuuren kunnen beschrijven?

Van Vuuren is een toonaangevend producent voor deuren in utiliteitsgebouwen op basis van een enorme gedrevenheid en ambities. De organisatie streeft ernaar om de beste te zijn in het produceren van deuren voor utiliteitsbouw met de focus op flexibiliteit, snelheid en betrouwbaarheid.

Wat is de missie en visie van Van Vuuren?

Flexibiliteit, snelheid, kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid, ook wel bekend als de 5 zekerheden, deze kunnen niet ontbreken in de missie van Van Vuuren. De 5 zekerheden dragen bij aan het waarborgen van de juiste en verwachte kwaliteit van een duurzaam hoogwaardig product. Wij streven ernaar om de beste te worden in deze specifieke productcategorie in zowel het binnenland als buitenland.

Om de missie en visie te waarborgen wordt er intern gebruik gemaakt van Lean en werken we met een Bottum-Up approach. Lean zorgt voor een snelle doorlooptijd en continue optimalisatie van het productieproces. De Bottum-Up approach zorgt voor de meest efficiënte manier van werken en juiste betrokkenheid van de medewerkers.

Sinds het einde van de kredietcrisis is er veel veranderd op de markt waarin wij werkzaam zijn. Na deze periode hebben we veel aanpassingen gedaan en ook gereorganiseerd. We hebben gezorgd voor een goede basis op de Nederlandse markt. Onder andere door het leveren van maatwerk en de snelle levertijd met de gewenste kwaliteit kunnen wij ons onderscheiden. Sinds 2013 hebben we een enorme groei doorgemaakt en dat verwachten we de komende jaren door te zetten, ook met export!

Wat zijn de belangrijkste activiteiten van Van Vuuren?

Dat is het produceren van binnendeuren voor diverse utiliteitsgebouwen; ziekenhuizen, scholen, theaters, kantoren, hotels. Alle deuren voldoen aan de hoogste eisen omtrent brand-, rook-, en geluid- en inbraakwerendheid.

Het unieke van onze producten is de diversiteit en techniek. Er zijn brandwerend, geluidswerend, watervast en meer, maar alles met de beste kwaliteit. De afdeling productie is continu bezig met ontwikkeling en aanpassen van de huidige constructies van de deuren. Er worden verschillende tests uitgevoerd in een laboratorium. Hiermee wordt de beste kwaliteit gewaarborgd.

Wat maakt Van Vuuren uniek?

Van Vuuren is een organisatie met een hele rijke historie die voortkomt uit Halbertsma deuren uit Grou en Picus deuren uit Eindhoven. Het bedrijf is zo’n 130 jaar oud. Op dit moment zijn er ongeveer 100 mensen werkzaam bij Van Vuuren. Binnen het team heerst een bepaalde trots en betrokkenheid. Doormiddel van de juiste coaching en een plezierige werkplek hopen we dit te behouden. Deze manier van werken zorgt ervoor dat de ambitie kan worden waargemaakt!

Afgelopen maanden hebben we een documentaire laten maken. De zesdelige-documentaire komen historie, innovatie en gedrevenheid van het personeel samen. Bekijk hier de documentaire.

Wat is een uitdaging voor de aankomende jaren?

De afgelopen jaren hebben we ontzettend hard gewerkt aan de groei van ons bedrijf. Gelukkig zien we dat terug! Op dit moment is 15 á 20 procent van de export, dat doen we in België en in Duitsland met licenties.

We streven ernaar om de omzet voor export naar 25 á 30 procent te verhogen in de komen jaren. Dit willen we doen om onze export naar Duitsland en België te vergroten en in de toekomst ook naar het Verenigd Koninkrijk. Ook zien we potentie in het Midden-Oosten en Azië. We doen dit in kleine stappen, zodat het behapbaar blijft en niet ten koste gaat van onze huidige productie.

Het hangt ook heel erg af van de ontwikkelingen in de utiliteitsbouw of de actuele gebeurtenissen, bijvoorbeeld een brand in een ziekenhuis of hotel. Bij elke gebeurtenis worden de regels aangepast waardoor ook wij snel moeten schakelen. Dat heeft zeker invloed op onze productie.

Is duurzaamheid een issue binnen je bedrijf? 

Van Vuuren Deuren produceert alle deuren met hout van duurzame en verantwoord beheerde bossen, hiervoor hebben we het Stip-keurmerk mogen ontvangen. Ook draagt het FSC*keurmerk bij aan een duurzame productie. Het is 100% duurzaam, alles wat wordt gebruikt wordt terug geplant.

Bij de productie van deuren wordt ook gebruik gemaakt van rubbers, kunststoffen en lijmsoorten. Om hier zo duurzaam mogelijk mee om te gaan, gebruiken we alleen producten met een Craddle to Craddle certificering. Deze certificering zorgt dat alle materialen na gebruik in een product nuttig inzetbaar zijn in een ander product.

In deze tijden zijn er veel ontwikkelingen omtrent duurzaamheid. Bij Van Vuuren spelen we hier ook goed op in en zijn we continu aan het testen met nieuwe duurzame materialen. We streven ernaar om binnen 3 jaar een circulair productenprogramma te kunnen aanbieden. Op voorbereiding daarvoor heeft Van Vuuren geïnvesteerd in een nieuwe productiemachine, die ook zorgt voor een reductie in afval.

Wat is het beste ondernemersadvies dat je hebt gekregen? Van wie?

‘’Ik heb me ooit laten vertellen dat je het personeel krijgt wat je verdient. Destijds had ik niet in de gaten wat daarmee werd bedoeld. Inmiddels weet ik dat wel en heb ik gemerkt dat dit echt zo is! Bij Van Vuuren zorgen wij voor een goede, goed gefaciliteerde werkomgeving met ruimte voor opleiding en coaching’’, vertelt Dennis.

Een tip die Dennis graag mee wil geven is, denk goed na over je visie en ambitie. Maak dit intern bekend, zodat iedereen kan meewerken aan de toekomst van je organisatie. Dit zorgt voor betrokkenheid en je weet waar je persoonlijk over enkele jaren wil staan.

Rianne Pol – WTC Leeuwarden

Wil je meer informatie over Van Vuuren? Bekijk hun website of neem contact op: 0566 623 737

Overige blogs...

Laat een reactie achter