Steeds vaker zoeken bedrijven integrale toekomstbestendige energie oplossingen. Hoe komt dat?

Artikel Onno van der Kuip

Regenesys BV van partners Onno van der Kuip en Pauline Versteegh is al een tijdje bezig met het ontwerpen van energieoplossingen op maat voor MKB-bedrijven in heel Nederland.

Onno van der Kuip: “Bedrijven moeten voldoen aan een energiebesparingsverplichting als zij een grootverbruikersaansluiting hebben en 2000 m2 dakoppervlak. Zij moeten hier voor 1 december 2023 verantwoording voor afleggen bij de overheid. Andere ondernemers krijgen geen aansluiting of zijn de torenhoge energiekosten zat. Hierop spelen allerlei zonnepanelenbedrijven in die vooral bezig zijn met het verkopen van hardware. Te vaak is de kwaliteit van de panelen onder de maat en worden panelen slecht geïnstalleerd. Dus ondernemers zitten dan achteraf alsnog met een kat in de zak, waar ze meestal ook nog te veel voor hebben betaald.

Daarom hebben wij besloten bedrijven te ondersteunen bij het vinden van energie oplossingen op maat waarbij de ondernemer volledig wordt ontzorgd. Belangrijkste is dat de ondernemer een systeem krijgt dat is gebaseerd op het gewenste energiegebruik, zeker kan zijn van kwaliteit en garanties en zich geen zorgen hoeft te maken over de voorbereiding, werkzaamheden en resultaat. Van ontwerp tot en met de AC-aansluiting en eventueel voorzien van een opslagunit en Scope-12 keuring. We helpen de ondernemer aan een complete oplossing op maat. Een ondernemer is bezig met ondernemen en hoeft geen verstand te hebben van energie. Wij controleren het gehele proces. Vaak blijkt dan ook nog dat de ondernemer goedkoper uit is dan verwacht.”

Bijzonder is dat dit bedrijf een spin-off is van een NGO die zich inzet voor toekomstbestendige oplossingen die bijdragen aan een nieuwe economie en nieuwe werkgelegenheid. Stichting Het Kan Wel! heeft zich vanaf het begin naast de vernieuwende ondernemer geschaard die mee wil werken aan de transitie voor een schone economie.

Deel van de winst van het bedrijf wordt gedoneerd aan het onderzoek en de projecten van deze onafhankelijke stichting.

Voor meer informatie: www.regenesys.nl of
bel met Onno van der Kuip: +31 65 33 66 885