Onderlinge, internationale afspraken? Denk aan de transfer pricing-documentatie

Blog Accon AVM - Transfer Pricing

Sinds 2016 moeten bedrijven die onderdeel zijn van een multinational, transfer pricing-documentatie opstellen. Hiermee verantwoorden ze dat de afspraken die ze onderling maken ‘zakelijk’ zijn. Dat wil zeggen: dat ze conform wet- en regelgeving zijn en dat ze dezelfde afspraken overeen zouden komen met derden. Belangrijke documentatie dus. Toch zien veel ondernemers het over het hoofd. En dat terwijl het toezicht erop steeds strenger is en de risico’s groot.

Download de whitepaper kosteloos
accon■avm vindt het belangrijk ondernemers te steunen met hulp, advies én kennis. Daarom hebben adviseurs van het accon■avm Adviesteam internationaal een verdiepende whitepaper geschreven over transfer pricing. Lees meer over wat transfer pricing precies inhoudt, wat de consequenties zijn als dit niet goed gebeurt én ontdek hoe u situaties waarin gemakkelijk fouten worden gemaakt herkent.

Internationaal belastingadvies bij acconavm
Wilt u eens sparren over internationaal zaken doen en alles wat daarbij komt kijken? Dan adviseren we u om contact op te nemen met Marlon Klijnhout. Als belastingadviseur adviseert hij ondernemers op het gebied van tax-planning. Hij bedient voornamelijk controleplichtige ondernemers, tech-bedrijven en transport- en logistiek-ondernemingen. Marlon is specialist in vennootschapsbelasting en internationaal- en Europees belastingrecht. Naast transfer pricing kunt u bij hem terecht met vragen rondom de problematiek van de vaste inrichting, fiscale transparantie en Tax Technology.

Krijg méér ruimte voor ondernemen
Naast de aandacht voor transfer pricing, is het voor u als ondernemer vanzelfsprekend van belang dat uw financiële basis op orde is als u in het buitenland onderneemt. Zoals uw financiële administratie, jaarrekening en aangiften. Een adviseur of accountant van accon■avm kan u hierin ondersteunen.

accon■avm beschikt u over een internationaal netwerk van collega-experts in alle vakgebieden. Hiermee hebt u een goed vertrekpunt voor uw internationale ambities. En dat terwijl u slechts één aanspreekpunt hebt.

Samen brengen wij u én uw onderneming verder, met focus op de toekomst. Ontdek meer tips voor internationaal ondernemen in ons online dossier.

Meer weten? Download hier de whitepaper.

Meer informatie
In samenwerking met Marlon Klijnhout, Specialist Belastingadvies van Accon-avm werken wij aan een 10-delige blog. In de blogs komen 10-tips voor ondernemen over de grens naar voren. Elke maand delen wij een nieuwe blog.

Wilt u meer weten over accon■avm? Of hebt u direct een vraag voor de experts? Neem contact op met Marlon Klijnhout via:

E: international@acconavm.nl  
T: 088 44 68 437
www.acconavm.nl

Overige blogs...