Doing Business in Canada – Belastingen en lokaal ondernemen

WTC DOING BUSINESS IN CANADA 2020

British Columbia is aantrekkelijk voor ondernemers uit de hele wereld vanwege de locatie, de dynamische technologiegemeenschappen en het concurrerende ondernemingsklimaat in combinatie met een goed ontwikkeld investeringssysteem. British Columbia is een van de meest bezochte provincies van het land, onder meer door de prachtige stad Vancouver, een stad met meer dan 630.000 inwoners.

De Clean Technology sector is zeer in opkomst en populair in de regio, er zijn ongeveer 300 clean techbedrijven in de regio Vancouver. 1 van de 10 bedrijven maakt gebruik van clean tech goederen of diensten in Canada. De overheid heeft in 2018 een programma in het leven geroepen met als doel het stimuleren van innovatieprojecten met de focus op schone en renewable energy, genaamd; Clean BC. Een paar Nederlandse organisaties hebben zich al in de regio gevestigd, onder andere Orga World, Foru Solution en Jaga Climate Change.

British Columbia heeft een aantal belangrijke sectoren: ICT, Digital Media, Life Science , Transport, Clean Tech en Emerging Tech.

Daryl Maduke – Partner International Tax, BDO, heeft tijdens de webinar Promising Cities for International Business in Vancouver een uitgebreide presentatie gehouden over de Canadese belastingregels. Het is mogelijk voor Nederlandse bedrijven (en andere buitenlandse bedrijven) om zaken te doen in Canada zonder een lokale onderneming op te richten. In het rapport lees je nog meer over de belastingregels en lokaal ondernemen in Canada.

In het rapport vind je onder andere de essentiële achtergrondinformatie over belastingaspecten van het oprichten en runnen van een bedrijf in Canada. Het rapport behandelt de meest voorkomende vormen van bedrijfsentiteiten en de fiscale aspecten van het leiden van of het werken voor een dergelijke onderneming. Voor individuele belastingbetalers worden de belangrijke belastingen waaraan particulieren waarschijnlijk zullen worden onderworpen in detail behandeld.

Download rapport (EN)

Overige blogs...