Virtuele matchmaking Buffalo / USA

Intro

WTC Leeuwarden | Noord-Nederland organiseert samen met het WTC Buffalo/Niagara een Virtuele Handelsmissie naar Amerika/Canada waarbij wij Nederlandse bedrijven gaan koppelen aan bedrijven uit deze steden en/of landen.

Buffalo, USA en Niagara, Canada, twee steden met één gemeenschap. De steden denken in de toekomst op het gebied van o.a. innovatie en bieden veel mogelijkheden voor bedrijven. De regio staat bekend om de Niagara Falls, niet alleen een prachtig gezicht, maar ook een bron van energie die wordt gebruikt in de regio.

Volgens de heer Craig Turner van het WTC is er geen betere plek om handel te doen dan in deze regio, door de grensoverschrijdende handel (USD 85 miljard) met Canada. De regionale infrastructuur (luchthavens, wegen, treinstations en havens) biedt een efficiënte manier om te importeren en exporteren.

In Buffalo Niagara ligt de focus op Advanced Business Services, Advanced Manufacturing, Agribusiness, Life Sciences en Logistics. Veel Nederlanders emigreerden vlak na de Tweede Wereldoorlog naar Canada, dit zie je nog steeds terug in de bekende industrieën zoals landbouw. De regio is ook erg populair voor studenten, want er zijn 21 hogescholen en universiteiten die een toekomst bieden voor de Millennials.

Voor Nederlandse ondernemers is het niet moeilijk om zaken te doen in de “Horseshoe regio” en net als bv. Toronto is Niagara zeer divers, de deuren staan altijd open voor iedereen die zaken wil doen. Buffalo wordt de stad van goede buren genoemd.
De campagne ”Back to Business” zorgt ervoor dat mensen weer aan het werk kunnen blijven in de vorm van bijvoorbeeld een carrièreswitch.

De keuze voor deze virtuele uitvoering bespaart naast veel tijd ook veel kosten. U heeft via een digitaal platform één op één contact met uw counterpart voor een eerste verkenning. Uw Amerikaanse/Canadese gesprekspartners worden door het WTC Buffalo geselecteerd uit hun bestaande netwerken.

Het al dan niet opvolgen van de contacten ligt daarna dan bij u als ondernemer en zult u zelf het eventuele vervolg moeten afstemmen.

  • Aanmelden via aanmeldbutton. U krijgt van ons een digitaal vragenformulier om in te vullen (t.b.v. uw bedrijfsprofiel en het profiel van het “ideale bedrijf” wat u zoekt).
  • Aan de hand van dit profiel volgt een (online) intake met het WTC.
  • Deze intake wordt gedeeld met de uitvoerende organisatie in het betreffende land om de juiste partners te vinden.
  • Blijkt dat er na het intake gesprek geen mogelijkheden zijn om u te verbinden dan geven wij dat aan.
  • Potentiële contacten worden met u besproken en frequent wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang van de afspraken.
  • Maximaal 6 gesprekken per deelnemer
  • Platform: Keuze uit Microsoft teams, Google Meet of Skype
  • Voertaal tijdens de sessie is in principe Engels
  • De deelname is gratis, de bijdrage in de kosten bedraagt € 200,- ex BTW per gevoerd gesprek (met een maximum van 6 contacten), dit te voldoen bij het vaststellen van de definitieve afspraken agenda.

Laat een reactie achter