MOSCOW, RUSSIA | WEBINAR

WTC Leeuwarden Moskou Moscow

Terugblik

Moskou, de grootse stad op het Europese continent! De stad heeft meer dan 17 miljoen inwoners en is gelegen in het Westen van Rusland. Het iconische Rode Plein en het Kremlin zijn een van de grote bezienswaardigheden in de stad.

In de gehouden presentatie hebben Alexey Savrasov, Head of Section, International Business Cooperation Department WTC Moscow; Mr. Andrey G. Rachkov, Division Head Advisor, Moscow City Department of investment and industrial policy and Johan Elzes, Representative Russia NRCE  een uitgebreide beschrijving gegeven over kansrijke sectoren in combinatie met het ondernemen in Moscow.

Moskou is een van de steden die door World Trade Center Leeuwarden de kans heeft gekregen haar stad als promising city for international business te presenteren.

Een groot deel van de huidige bedrijven in Moskou focussen op import en export. Deze bedrijven zijn gevestigd in de buurt van de Port of Novorossiysk. Ook grote internationale bedrijven hebben hun HQ in Moskou.

Moskou is nog steeds een groot industrieel centrum waarin in diverse industrieën wordt gewerkt. Maar waar liggen de kansen voor de internationale ondernemers (in spé)? De volgende sectoren bieden kansen voor deze ondernemers; biotechnologie, telefooncommunicatie, energie, farmacie, chemicaliën en de auto industrie.

In de webinar wordt een platform geïntroduceerd waar ondernemers hun business-proposal kunnen plaatsen. Al meer dan 40.000 bedrijven hebben zich aangesloten bij dit platform.

The Netherlands – Russia Centre biedt Nederlandse bedrijven ondersteuning tijdens het proces om zich te vestigen in Rusland. Het doel van het NRCE is om een stabiele relatie te krijgen tussen de Nederlandse en Russische ondernemingen, regeringen en culturen.

Het is belangrijk om je te verdiepen in de cultuur want ook in Rusland hebben ze hun eigen gebruiken. De Russen stellen persoonlijk contact erg op prijs en het nemen van een cursus Russisch raden ze je zeker aan.

Meer weten over het zakendoen in Moskou, bekijk dan het webinar of neem contact met ons op.

World Trade Center Leeuwarden ondersteunt bedrijven met internationale ambitie en helpt bij het professionaliseren van de export en import door kennis te bieden en nieuwe markten te openen door contacten te leggen met potentiële zakenpartners via het wereldwijde netwerk.

 • Brief introduction by Evert Jan Schouwstra, WTC Leeuwarden
 • Presenting Moscow video
 • How to do business in Moscow by Alexey Savrasov – Head of
  Section, International Business Cooperation Department WTC
  Moscow
 • Mr. Andrey G. Rachkov, Division Head Advisor, Moscow City
  Department of investment and industrial policy
 • Cultural differences by Johan Elzes, Representative Russia NRCE
 • Q&A

Webinar and presentations

Download presentation(s) & recording webinar | MOSCOW, RUSSIA

Laat een reactie achter