HARBIN, CHINA | WEBINAR

WTC Leeuwarden webinar series - Promising city: Harbin

Recap

Harbin, de hoofdstad van de provincie Heilongjiang, is het transport-, politieke, economische, culturele en financiële centrum van Noordoost-China. De stad heeft een oppervlakte van 53.100 vierkante kilometer en telt 10.665.000 inwoners. Gelegen in het centrum van Noordoost-Azië staat Harbin bekend als de parel van de Euraziatische landbrug, het belangrijke knooppunt van de eerste Euraziatische landbrug en de luchtcorridor, en ook een beroemde historische stad en de internationale ijs- en sneeuwculturele stad. Past u organisatie in de stad Harbin?

In de gehouden presentatie hebben Mr. Steven Lo, Director WTC Harbin en Mr. Gert Bakker een uitgebreide beschrijving gegeven over kansrijke sectoren in combinatie met het ondernemen in Harbin.

Harbin is een van de steden die door World Trade Center Leeuwarden de kans heeft gekregen haar stad als promising city for international business te presenteren.

De grote pijlers in de industrie zijn het fabriceren van elektronische apparatuur, farmaceutica, petrochemie. Ook is de agricultuur erg populair door de voedselrijke zwarte grond, zo wordt er jaarlijks gemiddeld 9 miljoen ton aan gewassen verbouwd.

Ondernemen gaat vaak samen met veel afspraken, denk erom dat verwachtingen en specificaties op papier worden gezet. Hiërarchie is in Aziatische landen over het algemeen anders dan in Nederland; de directeur heeft tijdens een zakelijke afspraak de focus. Zakendoen in Harbin gaat gepaard met veel drinken, uiteten gaan en karaoke zingen. Dat is voor de meeste Chinezen geen probleem maar houdt er wel rekening mee dat het splitten van een rekening ‘’not done’’ is. Ook hechten Chinezen veel waarde aan kleuren en nummers.

In Harbin wordt het grootste WTC ter wereld gerealiseerd. Daarnaast heeft WTC Harbin de ambitie om het Chinese expertise centrum op agrarisch gebied te worden. Dit biedt grote kansen voor het Friese bedrijfsleven.

Sinds 2015 zijn er contacten tussen Heilongjiang en Friesland en werd en een economische samenwerkingsovereenkomst getekend. Over en weer hebben diverse bezoeken plaatsgevonden.

Meer weten over het zakendoen in Harbin, bekijk dan het webinar of neem contact met ons op.

World Trade Center Leeuwarden ondersteunt bedrijven met internationale ambitie en helpt bij het professionaliseren van de export en import door kennis te bieden en nieuwe markten te openen door contacten te leggen met potentiële zakenpartners via het wereldwijde netwerk.

  • Brief introduction by Mr. Evert Jan Schouwstra, WTC Leeuwarden
  • Presenting Harbin video
  • Presentation on how to do business in Harbin by Mr. Steven Lo, Director WTC Harbin
  • Presentation Cultural differences By  Mr. Gert Bakker
  • Q&A

Webinar and presentations

Download presentation(s) & recording webinar | HARBIN, CHINA

Laat een reactie achter