Handelsmissie Bangalore, India

Van 3 tot en met 8 maart 2024 zal World Trade Center Noord-Nederland met een delegatie naar Bangalore, India afreizen. Het programma van deze unieke handelsmissie zal plaatsvinden in Bangalore. Deze handelsmissie wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de Indiase organisatie Nexdigm, WTC Bangalore, de WTC Association en het Nederlandse Consultaat te Bangalore.

Bangalore, gelegen in het zuiden van India en de hoofdstad van de provincie Karnataka, is de 3e grootste stad van India met een bevolking van meer dan 8 miljoen mensen en met de buitenwijken meer dan 14 miljoen. Bangalore, vaak de ‘Silicon Valley van India’ genoemd, is een stad boordevol zakelijke kansen. De bloeiende IT-sector heeft wereldwijde techreuzen aangetrokken, waardoor het een hub voor innovatie en ondernemerschap is geworden. Zowel startups als gevestigde bedrijven profiteren van de geschoolde beroepsbevolking van de stad, onderwijsinstellingen van wereldklasse en een levendig ecosysteem dat groei en innovatie bevordert.

Bovendien reikt de diverse economie van Bangalore verder dan technologie en omvat het sectoren als biotechnologie, lucht- en ruimtevaart en e-commerce. De strategische ligging, moderne infrastructuur en een ondersteunende overheid maken het een aantrekkelijke bestemming voor zowel lokale als internationale bedrijven die de dynamische markt van India willen aanboren.

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven ervoor kiezen om deel te nemen aan handelsmissies:

 1. Marktverkenning: Handelsmissies bieden bedrijven de mogelijkheid om nieuwe markten te verkennen. Door deel te nemen aan een handelsmissie kunnen bedrijven waardevolle inzichten opdoen over de zakelijke mogelijkheden, vraag en concurrentie in een bepaald land of regio.
 2. Zakelijke kansen: Handelsmissies bieden bedrijven de kans om nieuwe zakelijke kansen te identificeren en te benutten. Ze kunnen leiden tot het opbouwen van nieuwe klantrelaties, het vinden van distributiepartners, het identificeren van investeringsmogelijkheden en het aangaan van samenwerkingsverbanden met buitenlandse bedrijven.
 3. Netwerken: Handelsmissies brengen bedrijven in contact met belangrijke spelers in de doelmarkt, waaronder overheidsfunctionarissen, zakenmensen en andere deelnemers aan de handelsmissie. Dit biedt waardevolle netwerkmogelijkheden en stelt bedrijven in staat om hun zakelijke contacten uit te breiden en relaties op te bouwen die op lange termijn vruchten kunnen afwerpen.
 4. Efficiency: misschien wel de belangrijkste reden is het besparen van tijd. Een ervaren bureau introduceert uw bedrijf namens het World Trade Center bij bedrijven en peilt de interesse voor uw product of dienst en plant gesprekken in met geïnteresseerden. U bespaart tijd veel tijd aan acquisitie (het vinden van bedrijven en hen voor uw product of dienst interesseren), voorbereiding en promotie bespaart u heel veel tijd.

World Trade Center Leeuwarden | Noord-Nederland organiseert rondom het WTC Global Business Forum/World Trade Centers General Assembly, in 2024 gehouden in Bangalore, India, een handelsmissie voor bedrijven om in contact te komen met potentiële regionale partners, maar ook om veel kennis op te doen over de regio, de kansen die deze regio biedt en daarnaast om met veel andere World Trade Center delegaties in contact te komen. Een unieke gelegenheid om in een aantal dagen contacten te leggen van India tot de USA en van Frankrijk tot Chili.

Bij de World Trade Centers Association zijn meer dan 320 World Trade Centers (steden of regio’s) in 90 landen aangesloten. Focus van deze WTC’s is om via het netwerk handel en investeringen te stimuleren. 

Wij bieden een programma van individuele matchmaking gecombineerd met deelname aan het Global Business Forum. Afhankelijk van uw vraag (vinden van een importeur/distributeur, eindgebruiker of IT outsourcing etc.) en de interesse verwachten wij u in contact te brengen met 6 – 10 partijen.

Er is een globaal tijdschema opgesteld voor deze reis.

Dag 1: Zaterdag 2 maart

 • Vertrek vanuit Amsterdam.

Dag 2: Zondag 3 maart

 • Aankomst in de ochtend.
 • Excursies (extra kosten afhankelijk het gewenste programma), sightseeing & WTCA welkomstreceptie.

Dag 3: Maandag 4 maart

 • Deelname aan het WTC Global Business Forum, netwerkevenement en happy hour.

Dag 4: Dinsdag 5 maart

 • Individuele B2B matchmaking door organisatie WTC Bangalore.
 • Avond: diner met de groep, consul generaal en andere Nederlandse WTC’s.

Dag 5: Woensdag 6 maart

 • Bedrijfsbezoeken door organisatie WTC Bangalore.
 • Avond: gala diner.

Dag 6: Donderdag 7 maart

 • Individuele B2B matchmaking door externe matchmaker.

Dag 7: Vrijdag 8 maart

 • Uitloop matchmaking / sightseeing / excursieprogramma / vrije tijd.
 •  

Dag 8: Zaterdag 9 maart

 • Aankomst Amsterdam.

De organisatie ligt in handen van World Trade Center Noord-Nederland. Uitvoerder in India is het Indiase consultancybureau Nexdigm.

Nexdigm is specialist in het leggen van handelscontacten tussen bedrijven uit Nederland en bedrijven in India.

Nexdigm heeft uitgebreide ervaring met het helpen van bedrijven bij het uitvoeren van op maat gemaakte zoekopdrachten naar distributeurs, het faciliteren van zakelijke matchmaking, het versterken van middelen en het ondersteunen van verkoopmogelijkheden.

De investering voor deze handelsmissie bedraagt per bedrijf €2.750,- exclusief BTW en reis- en verblijfkosten. Voor een extra persoon bedraag het €1.500,-. Deze bedragen zijn inclusief deelname aan het WTC Global Business Forum, organisatie, matchmaking  en programmering.

Uiteraard bent u vrij om zelf uw reis te verlengen of eerder op te starten.

Het hotel waarin wij verblijven:

Hotel: Holiday Inn Bengaluru, Racecourse
Address: Ward No.94, 16/1, Seshadri Rd, Gandhi Nagar, Bengaluru, Karnataka 560009, India
Website: Holiday Inn Bengaluru Racecourse

Programma van het WTCA Global Business Forum: https://wtca.swoogo.com/2024gbf/4132448

Voor deze handelsmissie kan gebruik gemaakt worden van de Missievoucher van de RVO, waardoor 50% subsidie te ontvangen is. Meer informatie hierover vindt u op: https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/missievouchers-sib.

Voor bedrijven gevestigd in de Provincie Groningen of Provincie Drenthe is ook 50% subsidie te ontvangen, mits u aan de door hen gestelde voorwaarden voldoet. Het stapelen van subsidies is niet mogelijk.

Voor meer informatie over deze handelsmissie kunt u contact opnemen met:

Evert Jan Schouwstra
T: +31 (0)58 294 1662
M: +31 (0)6 1003 4513
E: e.schouwstra@wtcl.nl