DUBLIN, IRELAND | WEBINAR

Terugblik

Op donderdag 27 augustus stond Dublin centraal in onze webinar serie ‘Promising Cities for International Business’. In samenwerking met WTC Dublin gaven we inzicht in o.a. de kansrijke sectoren die Dublin, Ierland biedt.

De belangrijkste sector in Ierland is de ICT-sector. Veel (vooral Amerikaanse) ICT-bedrijven hebben er een vestiging. Daarnaast is de farmaceutische sector één van de belangrijkste pijlers waarop de Ierse economie is gebouwd. Zes op de tien meest verkochte medicijnen ter wereld worden in Ierland geproduceerd. De Ierse milieusector zit momenteel in een lift, bijvoorbeeld bij offshore-projecten. Er is veel vraag naar buitenlandse technologieën en systemen die zij kunnen implementeren.

Anticiperend op Brexit zijn concrete uitbreidingswerken aangekondigd voor de Ierse havens (Dublin, Cork, Rosslare) en het wegennetwerk/de infrastructuur. Als alternatief voor de Britse markt beschouwd Ierland het continent als haar nieuwe thuismarkt. De Benelux is daarbij aangewezen als belangrijke nieuwe afzetmarkt. De Ierse export naar het continent, en daarmee de logistieke dienstverlening, zal
als gevolg mogelijk toenemen. Toename van de export biedt kansen voor de maritieme en logistieke dienstverlening gelieerd aan Nederlandse havens, warehousing en transporteurs voor doorvervoer naar het Europese vast land. 

Kansen en uitdagen liggen er dus genoeg.

Tijdens dit webinar werd de stad met een korte video gepresenteerd, werd ingegaan op kansrijke sectoren, werden mogelijkheden voor export en import besproken alsook de manier van zakendoen en hoe je in contact komt met een betrouwbare zakenpartner. 

  • Korte introductie door Evert Jan Schouwstra, Managing director World Trade Center Leeuwarden
  • Presenting Dublin video
  • Ms. Rani Dabrai, Director  Of World Trade Center Dublin
  • Mr. Eoin Oneill, Managing Director of Befinitive and incumbent Chairman of the OTDI Group
  • Q&A

Webinar and presentations

Download presentation(s) & recording webinar | DUBLIN, IRELAND

Laat een reactie achter