CONSULT | Afrika met focus op Egypte

2024 03 01 WTC Leeuwarden Consultdag Afrika focus Egypte

Ontdek Zakelijke Kansen in Afrika met NABC!

Afrika biedt veelbelovende zakelijke kansen voor Nederlandse ondernemingen. De opkomst van diverse economieën, gecombineerd met de groeiende bevolking, creëert mogelijkheden in sectoren zoals technologie, infrastructuur, landbouw, duurzame energie, ICT, en gezondheidszorg. Nederlandse bedrijven kunnen hun expertise inzetten om bij te dragen aan de ontwikkeling van de regio. Het is echter cruciaal om een diepgaande marktanalyse uit te voeren en lokale partnerschappen aan te gaan om effectief te opereren in de verschillende zakelijke landschappen van Afrika. Met de juiste aanpak kunnen Nederlandse bedrijven profiteren van de groeiende markten en bijdragen aan duurzame ontwikkeling op het continent.

Met een focus op Egypte biedt de consultdag op 1 maart aanstaande, verzorgd door het Netherlands-African Business Council (NABC), unieke mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven die hun horizon willen verbreden buiten Europa. Egypte, een van de economische motoren van Afrika, is een poort naar een diverse markt met een groeiende vraag naar innovatieve oplossingen.

De Nijldelta en de smalle vallei van de Nijl vormen slechts 5,5% van Egypte, maar huisvesten meer dan 95% van de bevolking, 30-40% van de landbouwproductie en 50% van de industriële productie. Landbouw is een belangrijk onderdeel van de Egyptische economie en draagt bij aan 14,5% van het BBP van het land en is goed voor 28% van alle banen en 55% van de werkgelegenheid in Boven-Egypte.

Er liggen kansen op het gebied van technologieën voor drinkwaterbehandeling, klimaatslimme landbouw (remote sensing/geodata), irrigatie, waterbeheer, bodemverbetering, zilte landbouw, circulaire waterkringlopen, vermindering van verliezen na de oogst, verbetering van de landbouwwaardeketen, circulaire landbouw, enzovoort.

Op het gebied van energie is de exploitatie van het gigantische Zohr-gasveld begonnen met het verwezenlijken van de industrialisatieplannen van Egypte. Samen met een sterke focus op hernieuwbare energie heeft het gasveld de energievoorziening van het land veranderd van een tekort in een overschot,  waardoor Egypte een energie-exporteur is geworden. Egypte wil de capaciteit voor hernieuwbare energie verder ontwikkelen om in 2035 42% hernieuwbare energie te kunnen gebruiken.

Op vrijdag 1 maart organiseren we bij WTC Leeuwarden individuele kosteloze consultgesprekken in samenwerking met NABC. Deze consulten van 45 minuten per organisatie bieden inzicht in de zakelijke kansen in Egypte, de diverse zakenculturen, en hoe u zich het beste kunt profileren en de kansen kunt benutten.

Aanmelden
Heeft u interesse om deel te nemen aan onze consultdag over zakelijke kansen in Afrika, met een focus op Egypte? Aarzel niet om contact op te nemen met Ruben Mekkering via r.mekkering@wtcl.nl of via +31 (0)58 294 1610.

Over NABC

NABC heeft een bewezen staat van dienst in het ondersteunen van Nederlandse bedrijven bij het betreden van de Afrikaanse markt. Met uitgebreide ervaring en een breed netwerk is NABC de partner bij uitstek voor het verkennen van zakelijke kansen in deze regio.
Meer informatie via www.nabc.nl