Bezoek Vietnamese delegatie

Bezoek Vietnamese ambassadeur aan WTC Leeuwarden

Op dinsdag 27 september ontving WTC Leeuwarden een delegatie uit de provincie Gia Lai in Vietnam. De delegatie stond onder leiding van de heer Rah Lan Chung, plaatsvervangend secretaris van het provinciale Partijcomité. Gia Lai is met 15.495 km2 bijna drie keer zo groot als de provincie Friesland. Landbouw is zeer belangrijk voor deze regio. Er wonen ongeveer 1,5 miljoen mensen in Gia Lai.

Ambassadeur Viet Anh Pham van de Vietnamese ambassade in Nederland vergezelde de delegatie. Hij noemde de sterke banden die hij heeft met Friesland. De delegatieleden ontvingen een Fries paspoort om gemakkelijk toegang te krijgen. Naast een belangrijke delegatie uit de provincie komt ook een aantal ondernemers mee. Zij vertegenwoordigen een aantal grote bedrijven die aan de Vietnam Stock Exchange zijn genoteerd. Zij zijn vooral op zoek naar kennis, met focusbehoeften op wateroplossingen, Agri-technologieën, tuinbouwoplossingen, voedselverwerking, veeteelt.

Verschillende noordelijke bedrijven stelden zich voor: Autonational, Freelux, Friese Exportclub, Montipower, Movacolor, NDI, Nidaros, Rusthoven Verkeerstechniek en Upp! UpCycling Plastic.

De heer Hai Pham van Vietnam International Trade kondigde een marktoriëntatie reis aan in samenwerking met WTC Leeuwarden voor 26 november tot 3 december 2022.

Meer over de marktoriëntatie reis via wtcl.nl/handelsmissie-vietnam