Terugblik OG Clean Fuels

Verslag van Ruben Mekkering bij OG Clean Fuels,  op 16 april 2024. 

Op dinsdag 16 april werd door leden van Exportclub Noord en van het WTC Leeuwarden een bedrijfsbezoek gebracht aan OG Clean Fuels in Heerenveen. Het thema van deze dag was de energietransitie van fossiele brandstof naar duurzame energie.

Team OG, onder aanvoering van Leon Bloemhof, vertelde over de bijzondere ontwikkeling van OG, waaruit hun producten bestaan en hun groeiende aanwezigheid in Europa. De aanwezige leden kregen de kans om het pompstation op locatie te bezoeken, evenals de kans om een kijkje te nemen onder motorkap van auto’s die al rijden op de schone brandstoffen van OG. Dit alles werd haarfijn uitgelegd door de aanwezige experts.

Na deze interessante rondleiding werd het woord gegeven aan hoogleraar Nasser Kalantar van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij nam ons mee in een gesprek over de noodzakelijkheid van de energietransitie en eindigde met een pleidooi voor kernenergie. Kalantar beargumenteerde dat het wetenschappelijk bewezen is dat kernenergie veiliger, goedkoper maar vooral veel schoner is dan andere vormen van energie.

De laatste spreker van de dag was 3-voudig Olympisch kampioene Irene Schouten. Schouten maakt deel uit van een breed scala aan gesponsorde partijen waarmee OG laat zien dat je naast een gezonde wereld ook een gezonde mindset moet promoten. In haar presentatie vertelde Schouten over haar carrière, haar privé situatie en hoe zij door goed doordachte tactieken en doorzettingsvermogen haar medailles behaalde. Haar boodschap aan ondernemers: door hard werken en positief te blijven over de toekomst kan je veel bereiken. Na afloop van haar presentatie ontving zij uit handen van OG CFO Jeroen Meiberg een OG Heroes plakkaat met de resultaten van haar indrukwekkende carrière.

De middag werd afgesloten met een borrel. Hierbij willen wij ook onze complimenten geven aan OG Clean Fuels voor de perfect georganiseerde bijeenkomst. Wilt u meer weten over OG Clean Fuels? Bezoek dan hun website via Home – OG (ogcleanfuels.com) en stap in de wereld van de schone brandstoffen.

Ruben Mekkering
World Trade Center Leeuwarden