BEDRIJFSBEZOEK | Philips Drachten

WTC Leeuwarden - Bedrijfsbezoek Philips Drachten - 16 november 2023

Internationale productontwikkeling bij Philips Drachten

Philips Drachten is sinds 1950 gevestigd in Drachten en één een van de grootste ontwikkel- en productiecentra van Philips in Europa. Hier werken meer dan 100 enthousiaste collega’s uit alle delen van de wereld samen aan Personal Health producten die het leven van mensen verbeteren.

Op deze locatie vind je zowel R&D als productie. De producten waaraan gewerkt wordt zijn scheerapparaten (OneBlades, Ladyshaves, baardtrimmers), Philips Avent Mother & Childcare producten (babyflessen, fopspenen) en onderdelen voor de elektrische tandenborstels (Sonicare).

Internationale productontwikkeling bij Philips Personal Healthcare

Maar hoe kom je tot een nieuw product en is elk product geschikt voor ieder land in de wereld. Wat moet er voor internationaal onderzoek gedaan worden om een nieuw product te lanceren? Hoe organiseer je dat, hoe test je producten wereldwijd, hoe pas je je producten aan, zijn er culturele verschillen waar je rekening mee moet houden en hoe ga je daarmee om?

Jeroen Kremer, Director van hun I&D projectorganisatie, zal antwoord geven op deze vragen. Hij neemt ons mee hoe de productontwikkeling tot en met de lancering van het eindproduct binnen Philips Personal Health Consumer Products is georganiseerd.

Daarnaast is Philips mede-initiatiefnemer van het Innovatie Cluster Drachten. Binne Visser, Manager Site Manufacturing Engineering Operations Personal Care, zal dit toelichten en het belang aangeven voor onze regio. 

Programma:
15.30 uur ontvangst met koffie en koek
15.45 uur start van het programma met een woord van welkom door Evert Jan Schouwstra
16.00 uur presentatie Jeroen Kremer – internationale productontwikkeling
16.45 uur presentatie Binne Visser – Innovatie Cluster Drachten
17.00 uur – bedrijfsrondleiding
18.00 uur – netwerkborrel
19.00 uur – afsluiting

Datum:                Donderdag 16 november
Tijdstip:              15.30 – 19.00 uur
Locatie:               Philips Drachten

Aanmelden:
Aanmelden kan via een mail sturen naar wtc@wtcl.nl o.v.v. voor- en achternaam en bedrijfsnaam. Je kunt je aanmelden tot en met donderdag 9 november.