Starters International Business

Meer advies & coaching

Brochure

Bekijk de RVO-brochure over de SIB-regeling.

Aanmelden SIB traject

Starters International Business

€ 2500 subsidie voor de inzet van een professionele export coach

U denkt erover te beginnen met exporteren of een nieuwe buitenlandse markt te betreden. Maar hoe pakt u dat goed aan? Wat zijn uw sterkte punten? Welke markten bieden kansen? En wat moet u doen om die kansen te verzilveren? Met het coachingstraject van Starters International Business (SIB) komt u tot een duidelijk stappenplan waarmee u direct aan de slag kunt. In een 4 – 5-tal gesprekken loopt u een bewustwordingstraject door op het gebied van internationaal zakendoen. U wordt daarbij ondersteund door één van onze coaches – Trade Associates – allen hebben zelf rond de 20 jaar met hun voeten in de internationale klei gestaan. Voor u als deelnemer brengen zij een schat aan praktische ervaring mee.
Leer hen hier kennen.

Onze coaches zijn gecertificeerd voor het Export Canvas. Het Export Canvas is een middel om gestructureerd het SIB traject uit te voeren en uw internationale business plan inzichtelijk te maken op één A4. In overleg met uw coach kunt u dit middel inzetten.

Starterscoaching WTC Leeuwarden

Starters International Business is voor mkb-ondernemers die:

  • geen of weinig ervaring hebben met zakendoen op buitenlandse markten;
  • export vast willen inbedden in hun onderneming;
  • beschikken over een organisatie en voldoende middelen;
  • bereid zijn tijd en geld te investeren om echt stappen over de grens te zetten.

De regeling SIB biedt u een coachingstraject waarbij u in drie stappen tot een internationale aanpak komt. Het coachingstraject bestaat uit drie á vier gesprekken met uw coach. Tijdens deze gesprekken komt het volgende aan bod:

  • Waar is uw onderneming goed in? Wat wilt u bereiken? Welke landen bieden kansen?
  • Hoe aantrekkelijk zijn de gekozen landen? Welke landen bieden de beste mogelijkheden?
  • Wat heeft u nodig om uw kansen in de gekozen landen te verzilveren?

De resultaten worden samengevat in een actieplan. Het traject duurt gemiddeld vier maanden. Het traject geeft u inzicht in uw kansen in het buitenland en wat nodig is om daar succesvol te worden. Met het actieplan gaat u vervolgens zelf aan de slag. Het coachingstraject vraagt van u een investering in tijd, geld en energie. Deze inspanning vergroot uw kans op internationaal succes!

Vul het formulier op deze pagina in. Na ontvangst nemen wij contact met u op voor een oriënterend gesprek. Vervolgens kunt u in overleg met uw adviseur een voucher aanvragen voor deelname aan het coachingstraject. Voor de voucheraanvraag heeft u eHerkenning nodig.

Vragen over het SIB-traject?