WTC Leeuwarden tekent MOU met WTC Harbin (China)

Evert Jan Schouwstra, directeur WTC Leeuwarden, en Steven Lo, directeur WTC Harbin, tekenden woensdag 7 juni een MOU (memorandum of understanding). Harbin is de hoofdstad van de Chinese provincie Heilongjiang. In Harbin wordt het grootste WTC ter wereld gerealiseerd. Daarnaast heeft WTC Harbin de ambitie om het Chinese expertise centrum op agrarisch gebied te worden. Dit biedt grote kansen voor het Friese bedrijfsleven.

De samenwerking met Heilongjiang en het WTC van Harbin is heel concreet. De Chinezen komen in april volgend jaar weer naar Leeuwarden voor het wereldcongres van alle WTC’s. Ze willen dan enkele tientallen bedrijven meenemen en die in contact brengen met bedrijven in Fryslân.

Ook is door de provincie Fryslân een overeenkomst getekend. Fryslân wil de handel van producten en diensten van en naar China bevorderen. Commissaris van de Koning Brok en de Chinese gouverneur LU Hao van de Chinese provincie Heilongjiang hebben daartoe een overeenkomst getekend. De overeenkomst is gericht op verdere economische samenwerking.

Zo wordt de intentie bevestigd om samen te werken in het economisch, technologisch en cultureel domein. Verder wordt gewerkt aan een toename van Chinese toeristen naar Fryslân. De ondertekening is een vervolg op de overeenkomst die in 2015 is getekend met de Chinese provincie.

Gerelateerde nieuwsberichten:

Filmpje van het bezoek
Chinees bezoek op het Provinciehuis in Leeuwarden (bron: Omrop Fryslân, 7-6-2017)

Laat een reactie achter