WTC Leeuwarden ondertekent met meer dan 40 andere WTC’s een brede overeenkomst over wereldwijde landbouwsamenwerking

World Trade Centers Association-leden verbinden zich tot brede samenwerking in de agribusiness

LEEUWARDEN, Nederland, 25 april 2018 – Meer dan 40 World Trade Centers (WTC’s) van over de hele wereld ondertekenden officieel een Memorandum of Understanding (MOU) over landbouw tijdens de 49e Algemene Jaarvergadering van de World Trade Centers Association (WTCA), die plaatsvindt van 22 tot 27 april. Dit markeert de grootste MOU van de vereniging in de recente geschiedenis.

Als ondertekenaars van deze belangrijke overeenkomst en leden van het eigen wereldwijde netwerk van de WTCA zal het MOU een robuust raamwerk voor samenwerking op het gebied van handelskwesties in de landbouw bouwen. Onder leiding van WTC Harbin (China) heeft elk lid van de groep deelnemende WTC’s nauwe banden met hun lokale landbouwsector en de uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd. Deze groep organisaties uit meer dan twaalf landen biedt een stabiel platform om handelsbetrekkingen te bevorderen in een tijd van toenemende onzekerheid.

“Landbouw, beter bekend als agribusiness, is een cruciale sector voor WTC Leeuwarden”, aldus Evert Jan Schouwstra, Managing Director van WTC Leeuwarden. “Deze MOU stelt ons in staat om kennis en contacten uit te wisselen met meer dan 40 steden met een agrarische achtergrond, waardoor onze bedrijven kunnen groeien en nieuwe netwerken kunnen vinden in het proces.”

Steven Lo, Executive Director van WTC Harbin, merkte op: “Als lid van de WTCA begrijp ik het grote potentieel om samen nieuwe kansen te vinden voor onze thuisregio’s. Het doel van dit ondertekende inzicht is om deelnemende leden uit te rusten met een robuuste kennisbasis, gespecialiseerde diensten en een manier om samen te werken, zodat elk WTC op zijn beurt hun lokale bedrijfsgemeenschappen kan helpen met tools voor toegang tot en deelname aan de wereldwijde agribusiness.”

“Dit is een goed voorbeeld van een voordeel dat ons wereldwijde netwerk kan bieden,” merkte de heer Scott Ferguson op, Chief Executive Officer van WTCA. “Als een vereniging waarvan de leden nauw verweven zijn met de structuur van hun lokale economieën, zijn we ongelooflijk goed gepositioneerd om lokale gemeenschappen te verbinden met wereldwijde kansen, zelfs in een omgeving die niet altijd bevorderlijk lijkt voor dit soort samenwerking. Mijn oprechte felicitaties aan alle ondertekenaars van deze belangrijke overeenkomst – dit is waar onze vereniging over gaat.”

Deelnemende WTC’s omvatten het volgende van over de hele wereld: Accra, Ghana; Algerije; Amman, Jordanië; Anchorage, Verenigde Staten van Amerika; Arkansas, Verenigde Staten van Amerika; Beiroet, Libanon; Bengaluru, India; Boston, Verenigde Staten van Amerika; Brussel, België; Chandigarh, India; Chennai, India; Curitiba, Brazilië; Cyprus; Delaware, Verenigde Staten van Amerika; Denver, Verenigde Staten van Amerika; Dublin, Ierland; Edmonton, Canada; GIFT City, India; Haïti; Harbin, China; Houston, Verenigde Staten van Amerika; Indianapolis, Verenigde Staten van Amerika; Joinville, Brazilië; Kochi, India; Leeuwarden, Nederland; Miami, Verenigde Staten van Amerika; Montana, Verenigde Staten van Amerika; Monterrey, Mexico; Mumbai, India; New Orleans, Verenigde Staten van Amerika; Noida, India; Perth, Australië; Philadelphia, Verenigde Staten van Amerika; Porto Alegre, Brazilië; Qatar; Saskatoon, Canada; St. Louis, Verenigde Staten van Amerika; Sydney, Australië; Riyad, Saoedi-Arabië; Triëst, Italië; Twente, Nederland; Vancouver, Canada; Washington D.C., Verenigde Staten van Amerika; Washington Dulles Airport, Verenigde Staten van Amerika; en Winnipeg, Canada.

Laat een reactie achter