De nieuwe wereldorde en het Nederlandse MKB

‘Welke invloed krijgt China in de komende decennia?’

 

Graag nodigen wij u uit voor de bijeenkomst ‘De nieuwe wereldorde en het Nederlandse MKB’ op dinsdag 26 november in Van der Valk Hotel Drachten. Een bijeenkomst waarin de veranderingen van internationale betrekkingen en de internationale markt centraal staan. Een must voor elk bedrijf of organisatie die internationaal actief is, zowel aan de export als aan de import kant. Want wat betekent dit voor u als ondernemer in Noord-Nederland?

Domineert China de 21ste eeuw?
Als China het mondiale machtsspel behendig speelt en koploper wordt van de nieuwe industriële revolutie van Internet of Things, nanotechnologie en Artificial Intelligence, zal het de wereldorde gaan bepalen. Prof. dr. Rob de Wijk, auteur van het onlangs verschenen boek De Nieuwe WereldordeHoe China sluipenderwijs de macht overneemt vertelt in een fascinerend betoog vol persoonlijke ervaringen wat de gevolgen zijn als de 21ste eeuw de eeuw van China wordt.

Het bedrijfsleven staat op scherp
China speelt een steeds grotere rol in de internationale handel. Door de gespannen handelsrelatie tussen de Verenigde Staten en China staat het bedrijfsleven op scherp. De rol van China als leverancier van onderdelen voor strategische 5G telecommunicatie, haar aanwezigheid in Europese havens en de invloed van de nagestreefde Zijde Route: het zijn allemaal onderwerpen waar het bedrijfsleven en de politiek in toenemende mate mee te maken krijgen. Zorg dat u erbij bent!

Datum:                26 november                                                                                  
Tijd:                     
15.30-18.30 uur
Locatie:               Van der Valk Hotel Drachten, Lavendelheide 4 in Drachten

Programma:

​15.30 uur Inloop
​16.00 uur Ontvangst door Evert Jan Schouwstra, directeur WTC Noord-Nederland
​16.15 uur Inleiding door prof. dr. Rob de Wijk, directeur Den Haag Centrum voor Strategische Studies en Hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Universiteit Leiden en veelgevraagd commentator voor BNR Nieuwsradio en Nieuwsuur en columnist Trouw
​17.15 uur Forum onder leiding van Evert Jan Schouwstra. MKB ondernemers delen hun ervaringen en geven tips voor zakendoen in deze ‘nieuwe wereldorde.’
​17.45 uur Borrel & Netwerken
​18.30 uur Einde

 

Aanmelden
De inschrijving is gesloten
. U kunt een mail sturen naar Yvonne Sissing (y.sissing@wtcl.nl) om uzelf op de wachtlijst te plaatsen.