Winnipeg, Canada | WTC Webinar program | Promising cities for international business

Winnipeg, Canada is meer dan een stad met over 800.000 inwoners. In de webinar hebben Mariette Mulaire, CEO en Éric Courcelles, Director of Strategy van WTC Winnipeg op een duidelijke en geanimeerde manier hun stad en provincie Manitoba onder de aandacht gebracht.

 

Winnipeg is de eerste stad die door World Trade Center Leeuwarden de kans heeft gekregen haar stad als promising city for international business te presenteren. Winnipeg heeft naast een kleurrijk cultureel aanbod ook een winterperiode waar bekende schaatsers zoals Cindy Klassen (Olympisch kampioene) konden gedijen. Winnipeg heeft een aantal clusters waar Nederlandse bedrijven op

kunnen aanhaken en waar zowel kennis gehaald als gebracht kan worden. Zo is er een cluster op het gebied van digitalisering en precisie landbouw, proteïnen/vleesvervangers, volgende generatie bussen, luchtvaart, stedelijke ontwikkelingen transport en logistiek.

 

Trots gaf Mariette Mulaire het verschil aan tussen de Nederlander en de Canadees. Zo is de Nederlander in haar ogen openhartig, informeel, zuinig, gesteld op zijn privacy en innovatief. De Canadees daarentegen is eerlijk en easy-going, spaarzaam, rustig en praktisch. Om zaken met elkaar te doen zal met elkaar rekening gehouden moeten worden.

 

Winnipeg is een logistieke hub volgens Diana Grey, CEO of CentrePort Canada. Zij hebben daar een uitgekiend systeem van trein-, vrachtauto- en waterverbindingen. Deze positie helpt een bedrijf gemakkelijk haar goederen te verschepen naar alle delen van Canada maar ook naar de USA. Vele bedrijven die zowel zaken willen gaan doen in Canada en de USA kiezen Winnipeg als startpunt
vooral ook uit logistiek perspectief.

 

Meer weten over het zakendoen in Canada bekijk dan het webinar of neem contact met ons op via wtc@wtcl.nl

 

World Trade Center Leeuwarden ondersteunt bedrijven met internationale ambitie en helpt bij het professionaliseren van de export en import door kennis te bieden met experts en nieuwe markten te openen door contacten te leggen met potentiële zakenpartners via het wereldwijde netwerk. 

Geen reacties

Geef een reactie