WeChat: het ideale social medium?

WeChat, een in Europa nog onbekend social medium, maar wel met erg veel potentie. Met in China een miljard gebruikers, met 10 miljoen actieve bedrijven en met 20 miljard zakelijke transacties per jaar is WeChat een social medium dat we niet kunnen ontlopen. Het lijkt enkel een kwestie van tijd voordat WeChat ook in Europa groot gaat worden. En eenmaal in Europa, dan biedt WeChat voor uw bedrijf ongekend veel businessmogelijkheden.

Wat is WeChat?

WeChat is een Chinese app bedacht door het Chinese mediaconcern Tencent. De app is vergelijkbaar met WhatsApp, Facebook en Twitter, maar heeft ook de mogelijkheid om zakelijke transacties te doen. Een ideale tool dus. Er wordt gebruik gemaakt van QR Codes, zodat gebruikers snel en gemakkelijk geld naar elkaar kunnen overmaken. WeChat maakt gebruik van newsfeeds waarop productgerelateerde berichten kunnen worden geplaatst. Heeft u een nieuw product? Plaats het op WeChat en klanten vinden de weg naar uw product.

De app lijkt een revolutie te zijn. Het is mogelijk om contacten te onderhouden met uw mogelijke klanten. Op die manier verandert het contact tussen bedrijven en klanten. Van de traditionele, zakelijke relatie verandert het contact met uw klant naar een combinatie van vriendschap en zakelijkheid. En dat allemaal in één app!

Wat kunt u met WeChat?

  • Communiceren zoals via WhatsApp kan
  • Producten promoten via artikeltjes
  • Met een QR Code snel volgers krijgen en mogelijkheid tot sales.
  • WeChat is meer dan een sociale netwerk app. Het is een ideaal platform om het gat te vullen tussen online en offline marketing.

Meer weten? Het World Trade Center Leeuwarden organiseert 7 december een business course over digitale marketing strategieën bij export. Neem voor meer informatie contact met ons op!

Laat een reactie achter