Water Alliance tekent overeenkomst met Cleveland

Op maandag 29 oktober ondertekenden de Water Alliance en de Cleveland Water Alliance (CWA) een overeenkomst om hun samenwerking te versterken.

De Cleveland Water Alliance bezocht de European Water Technology Week (24-27 september 2018) en presenteerde de Cleveland Water Alliance-inspanningen op schadelijke algenbloei waarschuwingssystemen en Smart Lake boeien sensoren tijdens de sessie ‘Versnellingsprogramma’s van Waterhubs’. Ze waren ook aanwezig op het Link to Local-evenement in Den Haag, gericht op het bij elkaar brengen van Nederlandse bedrijven en vertegenwoordigers van de VS rond specifieke waterproblemen. The Water Alliance bezocht de WEFtec (1-3 oktober 2018) in New Orleans (VS) en presenteerde de Nederlandse watertechnologiesector in het innovatiepaviljoen. Tijdens deze evenementen werd duidelijk dat een sterkere samenwerking de moeite waard was om te onderzoeken.

Overeenkomst

Met het bezoek van de ambassadeur van de Nederlandse ambassade, de heer Henne Schuwer, de Nederlandse attaché de heer Jan Peelen en de Nederlandse consul-generaal van Chicago, de heer Louis Piët, aan Cleveland herbevestigden zowel Cleveland Water Alliance als Water Alliance hun bedoelingen en identificeerden mogelijke volgende stappen met een overeenkomst.

Voor beide allianties is de ecosysteembenadering van innovatie, van idee tot markt, een belangrijke kernwaarde. De kerngedachte van de sterkere samenwerking is: hoe kunnen we elkaar helpen met innovatie, valorisatie, bedrijfsontwikkeling en springplank naar het innovatie-ecosysteem.

Als mogelijke volgende stappen is een webinar gepland over schadelijke algenbloei en slimme (remote) sensoring volgend voorjaar. Cleveland Water Alliance is van plan volgend najaar deel te nemen aan de Nederlandse watertechnologieconferentie Aquatech, en een Nederlandse vertegenwoordiger komt in juni naar de ErieHack 2.0-finale van Cleveland.

 

Bron: Water Alliance, 1 november 2018

Laat een reactie achter