Waarom u zaken zou moeten doen met Frankrijk.

Nederlanders hebben vaak vooroordelen over Fransen. Ze spreken weinig Engels, zijn trots op hun république en bezitten de negatieve bijklank ‘Franse slag’. Misschien dat deze vooroordelen meer over ons zeggen dan over Fransen, maar om goed beslagen ten ijs te komen op de Franse markt is het handig om kennis te hebben van de cultuurverschillen. Alleen zo kunt u uw business gemakkelijker uitbreiden op deze enorme markt van 67 miljoen consumenten.

Fransen houden van hoffelijkheid. Daar waar wij in Nederland al vrij snel tutoyeren, zijn mensen in Frankrijk toch een stuk gereserveerder. Let bijvoorbeeld bij uw bezoek aan uw Franse partner op dat u niet zo maar overgaat van u op je. Fransen zijn erg gesteld op uitstraling en presentatie, het is een weerspiegeling van hun succes en sociale status.

In sommige Nederlandse bedrijven is het tegenwoordig gewoonte om het principe van hiërarchie binnen de organisatie los te laten. Frankrijk kent die hiërarchie nog wel, en dat kan best lastig zijn. Om die hiërarchie te omzeilen is het verstandig dat u bij uw Franse partner contact heeft met de persoon die de besluiten neemt. Op deze manier kunt u uw ‘Nederlandse directheid’ in concrete afspraken omzetten.

Nederlanders doen nog maar relatief weinig zaken op de Franse markt, en dat is zonde! Frankrijk is na Duitsland de grootste economie van Europa met tál van sectoren die erg interessant zijn. Bovendien wonen boven Parijs alleen al 18 miljoen mensen – een afzetmarkt vergelijkbaar met heel Nederland. Op een paar uur rijden van Nederland een prachtig gebied om uw product te verkopen!

Op 22 februari 2018 verzorgt de WTC Business Academy in samenwerking met twee Franse experts een workshop over zakendoen in Frankrijk. Ter voorbereiding van deze workshop hebben deze experts een WhitePaper over zakendoen met Frankrijk geschreven. Deze WhitePaper kunt u hier downloaden. Het gaat een praktische middag worden met in het vooruitzicht een handelsmissie naar Frankrijk later dat jaar.

Een goede manier om een eerste concrete stap te zetten!

Meer weten? Neem contact met ons op!

Laat een reactie achter