Virtuele handelsmissie Trieste / Italië

WTC Leeuwarden virtuele handelsmissie: Trieste / Italië

Intro

WTC Leeuwarden | Noord-Nederland organiseert van 15 tot en met 18 maart 2021 samen met het WTC Trieste een Virtuele Handelsmissie naar Trieste/Italië waarbij wij Nederlandse bedrijven gaan koppelen aan bedrijven uit deze stad en/of land.

Trieste, een levendige, kosmopolitische en cultureel rijke stad, is strategisch gesitueerd als de toegangspoort tot Midden- en Oost-Europa voor de internationale handel. Het is gelegen in het midden van een grensoverschrijdend gebied met een zeer gevarieerde bevolking van meer dan 5 miljoen mensen en omvat Noord-Oost-Italië, West-Slovenië, Noord-Kroatië en Zuid-Oostenrijk.

Trieste heeft een strategische positie voor internationale handel gezien de multimodale, levendige en gevarieerde maritieme activiteiten van de haven en haar status als douanevrije haven. De nabijheid van de belangrijkste Europese markten, het milde klimaat, de on-dock-treindienst en de expertise op het gebied van veelzijdige vrachtafhandeling behoren tot de belangrijkste kenmerken van de handelshubs. Het is een belangrijk centrum voor onderzoek en de toepassingen ten behoeve van industriële innovaties, onderwijs, scheepsbouw en toerisme.
De belangrijkste sectoren zijn: de maritieme industrie, haven gerelateerde logistieke dienstverlening, industriële digitalisering (toegepast in de scheepsbetimmeringen en de bouw van scheepsmotoren) en de financiële sector (banken, financieringen en verzekeringen)

 

De keuze voor deze virtuele uitvoering bespaart naast veel tijd ook veel kosten. U heeft via een digitaal platform één op één contact met uw counterpart voor een eerste verkenning. Uw Italiaanse gesprekspartners worden door het WTC Triëste geselecteerd uit hun bestaande netwerken. De bedoeling is dat u gedurende vier dagen twee uur bezig bent met deze missie. Hoe efficiënt.
Het al dan niet opvolgen van dit contact ligt daarna dan bij u als ondernemer en zult u zelf moeten afstemmen.

Het programma:

15 maart 2021  10.00-12.00 uur: Informerend Webinar over Trieste, wat doe je wel en wat niet, hoe doe je zaken in Italie, cultuur verschillen en andere relevante informatie

16 maart 2021  10.00-12.00 uur: Twee individuele matchmaking gesprekken á 1 uur met na afloop een afsluitende evaluatie met het WTC Leeuwarden

17 maart 2021  10.00-12.00 uur: Twee individuele matchmaking gesprekken á 1 uur met na afloop een afsluitende evaluatie met het WTC Leeuwarden

18 maart 2021  10.00-12.00 uur: Twee individuele matchmaking gesprekken á 1 uur met na afloop een afsluitende evaluatie met het WTC Leeuwarden

 

 

 

 

Procedure:

 • Aanmelden via aanmeldformulier, uiterlijk tot 3 januari 2021, u krijgt van ons een vragenformulier om in te vullen (t.b.v. het bedrijfsprofiel en het profiel van het “ideale bedrijf” wat u zoekt)
 • Het bedrijfs- en zoekprofiel dient uiterlijk 13 januari 2021 bij ons binnen te zijn
 • Aan de hand van dit profiel volgt een (online) intake met het WTC in week 4, 25 t/m 29 januari.
 • Presenteren van de long-list uiterlijk in week 6, 12 februari en daarna in overleg vaststellen van de short-list
 • Aan de hand van de shortlist (26 februari) worden gesprekken ingepland
 • In de week voorafgaand aan deze Virtuele Handelsmissie ontvangt u het programma van de afspraken.

Aanvullende informatie:

 • Maximaal 6 gesprekken per deelnemer
 • Maximaal aantal deelnemers aan deze Virtuele Handelsmissie: 10
 • Het WTC stelt het platform “Dutch Webcast” beschikbaar. Deelnemers krijgen een unieke code toegezonden om in te loggen.
 • Voertaal tijdens de sessie is in het Engels
 • Kosten voor deelname: € 850,- ex BTW, te voldoen bij aanmelding. Indien blijkt dat de search onvoldoende resultaat oplevert (naar oordeel van het WTC) vindt restitutie plaats van bijdrage.

Programma

10.00-12.00 uur   
Informerend webinar over Trieste / Italië, wat doe je wel en wat niet, hoe doe je zaken in Italië, cultuurverschillen en andere relevante informatie

10.00-12.00 uur
Twee individuele matchmaking gesprekken á 1 uur met na afloop een afsluitende evaluatie met het WTC Leeuwarden

10.00-12.00 uur
Twee individuele matchmaking gesprekken á 1 uur met na afloop een afsluitende evaluatie met het WTC Leeuwarden

10.00-12.00 uur
Twee individuele matchmaking gesprekken á 1 uur met na afloop een afsluitende evaluatie met het WTC Leeuwarden

Laat een reactie achter