Virtuele handelsmissie Savannah / USA

WTC Leeuwarden virtuele handelsmissie: Savannah Georgia USA

Intro

WTC Leeuwarden | Noord-Nederland organiseert van 29 maart tot en met 1 april 2021 samen met het WTC Savannah een Virtuele Handelsmissie naar Savannah/VS waarbij wij Nederlandse bedrijven gaan koppelen aan bedrijven uit deze stad en/of land.

Savannah, Georgia USA ligt aan de zuidoostkust van de Verenigde Staten. Deze locatie aan de Atlantische Oceaan biedt de vrijheid om op wereldschaal te opereren met toegang tot de derde drukste en snelst groeiende haven van het land: Georgia Ports Authority.
Savannah is de snelst groeiende industriële markt in de Verenigde Staten. Binnen een straal van 480 kilometer van Savannah zijn er 11 grote metrogebieden, acht grote internationale luchthavens, vijf grote havens en 34,6 miljoen inwoners. Savannah’s nationaal “top-ranked” snelweg systemen zetten, samen met een voortreffelijke rail infrastructuur je in direct bereik van deze regio, niet alleen voor de internationale handel en voor de beroepsbevolking, maar ook voor de 18 gebiedshogescholen en universiteiten – van creatieve kunsten tot engineering – die actief meer dan 65.000 studenten voorbereiden.

De keuze voor deze virtuele uitvoering bespaart naast veel tijd ook veel kosten. U heeft via een digitaal platform één op één contact met uw counterpart voor een eerste verkenning. Uw Amerikaanse gesprekspartners worden door het WTC Savannah geselecteerd uit hun bestaande netwerken. De bedoeling is dat u gedurende vier dagen twee uur bezig bent met deze missie. Hoe efficiënt.

Het al dan niet opvolgen van dit contact ligt daarna dan bij u als ondernemer en zult u zelf moeten afstemmen.

Procedure:

 • Aanmelden via aanmeldformulier, uiterlijk tot 15januari 2021, u krijgt van ons een vragenformulier om in te vullen (t.b.v. het bedrijfsprofiel en het profiel van het “ideale bedrijf” wat u zoekt)
 • Het bedrijfs- en zoekprofiel dient uiterlijk 25 januari 2021 bij ons binnen te zijn
 • Aan de hand van dit profiel volgt een (online) intake met het WTC in week 7, 15 t/m 19 februari.
 • Presenteren van de long-list uiterlijk in week 9,  1 t/m 5 maart, daarna in overleg vaststellen van de short-list
 • Aan de hand van de shortlist worden gesprekken ingepland
 • In de week voorafgaand aan deze Virtuele Handelsmissie ontvangt u het programma van de afspraken.
 •  

Aanvullende informatie:

 • Maximaal 6 gesprekken per deelnemer
 • Maximaal aantal deelnemers aan deze Virtuele Handelsmissie: 10
 • Het WTC stelt het platform “Dutch Webcast” beschikbaar. Deelnemers krijgen een unieke code toegezonden om in te loggen.
 • Voertaal tijdens de sessie is in principe Engels
 • Kosten voor deelname: € 850,- ex BTW, te voldoen bij aanmelding. Indien blijkt dat de search onvoldoende resultaat oplevert (naar oordeel van het WTC) vindt restitutie plaats van bijdrage.

 

Programma

10.00-12.00 uur   
Informerend webinar over Savannah / Georgia / USA, wat doe je wel en wat niet, hoe doe je zaken in de Verenigde Staten, cultuurverschillen en andere relevante informatie

10.00-12.00 uur
Twee individuele matchmaking gesprekken á 1 uur met na afloop een afsluitende evaluatie met het WTC Leeuwarden

10.00-12.00 uur
Twee individuele matchmaking gesprekken á 1 uur met na afloop een afsluitende evaluatie met het WTC Leeuwarden

10.00-12.00 uur
Twee individuele matchmaking gesprekken á 1 uur met na afloop een afsluitende evaluatie met het WTC Leeuwarden

Laat een reactie achter