Virtuele handelsmissie Dublin / Ierland

WTC Leeuwarden virtuele handelmissie: Dublin / Ierland

Intro

WTC Leeuwarden | Noord-Nederland organiseert van 22 t/m 25 maart 2021 samen met het WTC Dublin een Virtuele Handelsmissie naar Dublin/Ierland waarbij wij Nederlandse bedrijven gaan koppelen aan bedrijven uit Ierland.

Dublin, ooit gezien als een buitenbeentje in een vaak vergeten uithoek van Europa, de hoofdstad van Ierland en het belangrijkste bestuurs centrum van de economie van het land wordt nu door velen gezien als de toegangspoort tot het Europese continent.
Met de zware klappen die het kreeg door de wereldwijde recessie, die de “Keltische Tijger” hard trof en nu achter zich hebben gelaten, is Dublin nu uitgegroeid tot een innovatieve, efficiënte en wereldwijde BDI hotspot en wereld handel centum/hub om rekening mee te houden.

Zo staat Dublin op de eerste plaats in de 2020 Future in Europe rankings voor economisch potentieel en zakelijke vriendelijkheid; het kwam ook voor het eerst in de top 10 op het gebied van Human Capital & Lifestyle (8e).  Het is duidelijk dat deze compacte West-Europese metropool veel te bieden heeft, waarbij de software- en IT-sector bijzonder sterk is in de statistieken. Zozeer zelfs, dat de “Dublin Docklands” de bijnaam van “Silicon Docks” heeft ingevoerd, dit gezien het grote aantal en volume aan grote Amerikaanse tech bedrijven die zich in de stad/land hebben gevestigd, een trend die nog steeds een opgaande lijn vertoont. Ook de bank-, verzekeringssector en de bredere financiële sector zijn goed vertegenwoordigd,  zo ook de farmaceutische industrie.

De aantrekkelijkheid van Dublin wordt ondersteund door een combinatie van tientallen jaren pro-business beleid, gunstige vennootschapsbelastingwetgeving, toegang tot de getalenteerde Europese arbeidsmarkt en de nieuwe status ervan als enige Engelssprekende hoofdstad in de Eurozone.

De keuze voor deze virtuele uitvoering bespaart naast veel tijd ook veel kosten. U heeft via een digitaal platform één op één contact met uw counterpart voor een eerste verkenning. Uw Ierse gesprekspartners worden door het WTC Dublin geselecteerd uit hun bestaande netwerken. De bedoeling is dat u gedurende vier dagen twee uur bezig bent met deze missie. Hoe efficiënt.

Het al dan niet opvolgen van dit contact ligt daarna dan bij u als ondernemer en zult u zelf moeten afstemmen.

Procedure:

 • Aanmelden via aanmeldformulier, uiterlijk tot 12 januari 2021, u krijgt van ons een vragenformulier om in te vullen (t.b.v. het bedrijfsprofiel en het profiel van het “ideale bedrijf” wat u zoekt)
 • Het bedrijfs- en zoekprofiel dient uiterlijk 22 januari 2021 bij ons binnen te zijn
 • Aan de hand van dit profiel volgt een (online) intake met het WTC in week 4 en 5 2021
 • Presenteren van de long-list uiterlijk in week 6, daarna in overleg vaststellen van de short-list
 • Aan de hand van de shortlist worden gesprekken ingepland
 • In de week voorafgaand aan deze Virtuele Handelsmissie ontvangt u het programma van de afspraken.

 

Aanvullende informatie:

 • Maximaal 6 gesprekken per deelnemer
 • Maximaal aantal deelnemers aan deze Virtuele Handelsmissie: 10
 • Het WTC stelt het platform “Dutch Webcast” beschikbaar. Deelnemers krijgen een unieke code toegezonden om in te loggen.
 • Voertaal tijdens de sessie is in principe Engels
 • Kosten voor deelname: € 850,- ex BTW, te voldoen bij aanmelding. Indien blijkt dat de search onvoldoende resultaat oplevert (naar oordeel van het WTC) vindt restitutie plaats van bijdrage.

Programma

10.00-12.00 uur   
Informerend webinar over Dublin / Ierland, wat doe je wel en wat niet, hoe doe je zaken in Ierland, cultuurverschillen en andere relevante informatie

10.00-12.00 uur
Twee individuele matchmaking gesprekken á 1 uur met na afloop een afsluitende evaluatie met het WTC Leeuwarden

10.00-12.00 uur
Twee individuele matchmaking gesprekken á 1 uur met na afloop een afsluitende evaluatie met het WTC Leeuwarden

10.00-12.00 uur
Twee individuele matchmaking gesprekken á 1 uur met na afloop een afsluitende evaluatie met het WTC Leeuwarden

Laat een reactie achter