Virtuele handelsmissie Dublin / Ierland

Intro

WTC Leeuwarden | Noord-Nederland organiseert van 21 t/m 24 juni 2021 samen met het WTC Dublin een Virtuele Handelsmissie naar Dublin/Ierland waarbij wij Nederlandse bedrijven gaan koppelen aan bedrijven uit Ierland.

Dublin, ooit gezien als een buitenbeentje in een vaak vergeten uithoek van Europa, de hoofdstad van Ierland en het belangrijkste bestuurscentrum van de economie van het land wordt nu door velen gezien als de toegangspoort tot het Europese continent.
Met de zware klappen die het kreeg door de wereldwijde recessie, die de “Keltische Tijger” hard trof en nu achter zich hebben gelaten, is Dublin nu uitgegroeid tot een innovatieve, efficiënte en wereldwijde BDI hotspot en wereld handel centum/hub om rekening mee te houden.

Zo staat Dublin op de eerste plaats in de 2020 Future in Europe rankings voor economisch potentieel en zakelijke vriendelijkheid; het kwam ook voor het eerst in de top 10 op het gebied van Human Capital & Lifestyle (8e).  Het is duidelijk dat deze compacte West-Europese metropool veel te bieden heeft, waarbij de software- en IT-sector bijzonder sterk is in de statistieken. Zozeer zelfs, dat de “Dublin Docklands” de bijnaam van “Silicon Docks” heeft ingevoerd, dit gezien het grote aantal en volume aan grote Amerikaanse tech bedrijven die zich in de stad/land hebben gevestigd, een trend die nog steeds een opgaande lijn vertoont. Ook de bank-, verzekeringssector en de bredere financiële sector zijn goed vertegenwoordigd,  zo ook de farmaceutische industrie.

De aantrekkelijkheid van Dublin wordt ondersteund door een combinatie van tientallen jaren pro-business beleid, gunstige vennootschapsbelastingwetgeving, toegang tot de getalenteerde Europese arbeidsmarkt en de nieuwe status ervan als enige Engelssprekende hoofdstad in de Eurozone.

De keuze voor deze virtuele uitvoering bespaart naast veel tijd ook veel kosten. U heeft via een digitaal platform één op één contact met uw counterpart voor een eerste verkenning. Uw Ierse gesprekspartners worden door het WTC Dublin geselecteerd uit hun bestaande netwerken. De bedoeling is dat u gedurende vier dagen twee uur bezig bent met deze missie. Hoe efficiënt.

Het al dan niet opvolgen van dit contact ligt daarna dan bij u als ondernemer en zult u zelf moeten afstemmen.

Procedure:

 • Aanmelden via inschrijfformulier, uiterlijk tot 3 mei 2021, u krijgt daarna van ons een partner scan formulier toegestuurd om in te vullen (t.b.v. uw bedrijfsprofiel en het profiel van het “ideale bedrijf” dat u zoekt)
 • Het bedrijfs- en zoekprofiel dient uiterlijk 12 mei  2021 bij ons binnen te zijn
 • Aan de hand van dit profiel volgt een (online) intake met het WTC en de lokale partner waarmee wij de matchmaking uitvoeren. De intake zal plaatsvinden in week 20, 17 t/m 21 mei 2021.
 • Blijkt dat er na het intake gesprek geen mogelijkheden zijn om u te verbinden dan geven wij dat aan.
 • Potentiële contacten worden met u besproken en frequent wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang van de afspraken.
 • In de week voorafgaand aan deze Virtuele Handelsmissie ontvangt u het programma van de afspraken en welk platform er gebruikt gaat worden.

 

Aanvullende informatie:

 • Maximaal 6 gesprekken per deelnemer
 • Maximaal aantal deelnemers aan deze Virtuele Handelsmissie: 10
 • Platform: Keuze uit Microsoft teams, Google Meet of Skype
 • Voertaal tijdens de sessie is in principe Engels
 • De deelname is gratis, de bijdrage in de kosten bedraagt € 200,- ex BTW per gevoerd gesprek (met een maximum van 6 contacten), dit te voldoen bij het vaststellen van de definitieve afspraken agenda.

Programma

Laat een reactie achter