Virtuele handelsmissie Buffalo / USA

WTC Leeuwarden virtuele handelsmissie: Buffalo / USA

Intro

WTC Leeuwarden | Noord-Nederland organiseert van 16 tot en met 19 februari 2021 samen met het WTC Buffalo/Niagara een Virtuele Handelsmissie naar Amerika/Canada waarbij wij Nederlandse bedrijven gaan koppelen aan bedrijven uit deze steden en/of landen.

Buffalo, USA en Niagara, Canada, twee steden met één gemeenschap. De steden denken in de toekomst op het gebied van o.a. innovatie en bieden veel mogelijkheden voor bedrijven. De regio staat bekend om de Niagara Falls, niet alleen een prachtig gezicht, maar ook een bron van energie die wordt gebruikt in de regio.

Volgens de heer Craig Turner van het WTC is er geen betere plek om handel te doen dan in deze regio, door de grensoverschrijdende handel (USD 85 miljard) met Canada. De regionale infrastructuur (luchthavens, wegen, treinstations en havens) biedt een efficiënte manier om te importeren en exporteren.

In Buffalo Niagara ligt de focus op Advanced Business Services, Advanced Manufacturing, Agribusiness, Life Sciences en Logistics. Veel Nederlanders emigreerden vlak na de Tweede Wereldoorlog naar Canada, dit zie je nog steeds terug in de bekende industrieën zoals landbouw. De regio is ook erg populair voor studenten, want er zijn 21 hogescholen en universiteiten die een toekomst bieden voor de Millennials.

Voor Nederlandse ondernemers is het niet moeilijk om zaken te doen in de “Horseshoe regio” en net als bv. Toronto is Niagara zeer divers, de deuren staan altijd open voor iedereen die zaken wil doen. Buffalo wordt de stad van goede buren genoemd.
De campagne ”Back to Business” zorgt ervoor dat mensen weer aan het werk kunnen blijven in de vorm van bijvoorbeeld een carrièreswitch.

De keuze voor deze virtuele uitvoering bespaart naast veel tijd ook veel kosten. U heeft via een digitaal platform één op één contact met uw counterpart voor een eerste verkenning. Uw Amerikaanse/Canadese gesprekspartners worden door het WTC Buffalo geselecteerd uit hun bestaande netwerken. De bedoeling is dat u gedurende vier dagen twee uur bezig bent met deze missie. Hoe efficiënt. 

Het al dan niet opvolgen van de contacten ligt daarna dan bij u als ondernemer en zult u zelf het eventuele vervolg moeten afstemmen.

Procedure:

 • Aanmelden via aanmeldformulier, uiterlijk tot 23 december 2020, u krijgt van ons een vragenformulier om in te vullen (t.b.v. het bedrijfsprofiel en het profiel van het “ideale bedrijf” wat u zoekt)
 • Het bedrijfs- en zoekprofiel dient uiterlijk 1 januari 2021 bij ons binnen te zijn
 • Aan de hand van dit profiel volgt een (online) intake met het WTC in week 2, 11 t/m 15 januari.
 • Presenteren van de long-list uiterlijk in week 4, 25 t/m 29 januari, daarna in overleg vaststellen van de short-list
 • Aan de hand van de shortlist (4 februari) worden gesprekken ingepland
 • In de week ( 6) voorafgaand aan deze Virtuele Handelsmissie ontvangt u het programma van de afspraken.

Aanvullende informatie:

 • Maximaal 6 gesprekken per deelnemer
 • Maximaal aantal deelnemers aan deze Virtuele Handelsmissie: 10
 • Het WTC stelt het platform “Dutch Webcast” beschikbaar. Deelnemers krijgen een unieke code toegezonden om in te loggen.
 • Voertaal tijdens de sessie is in principe Engels
 • Kosten voor deelname: € 850,- ex BTW, te voldoen bij aanmelding. Indien blijkt dat de search onvoldoende resultaat oplevert (naar oordeel van het WTC) vindt restitutie plaats van bijdrage.

Programma

10.00-12.00 uur   
Informerend webinar over Buffalo/Niagara, wat doe je wel en wat niet, hoe doe je zaken in Amerika/Canada, cultuurverschillen en andere relevante informatie

10.00-12.00 uur
Twee individuele matchmaking gesprekken á 1 uur met na afloop een afsluitende evaluatie met het WTC Leeuwarden

10.00-12.00 uur
Twee individuele matchmaking gesprekken á 1 uur met na afloop een afsluitende evaluatie met het WTC Leeuwarden

10.00-12.00 uur
Twee individuele matchmaking gesprekken á 1 uur met na afloop een afsluitende evaluatie met het WTC Leeuwarden

Laat een reactie achter