Verbouwing faculteitsgebouw Campus Fryslân door Bouwgroep Dijkstra Draisma

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft Bouwbedrijf Dijkstra Draisma de opdracht gegund om het nieuwe faculteitsgebouw voor Campus Fryslân te verbouwen. Het voormalig Beursgebouw in Leeuwarden is onlangs aangekocht door de Groningse universiteit en is op termijn bedoeld voor zo’n 1.000 studenten en medewerkers van Campus Fryslân.

Een mooie samenwerking

‘We hebben vertrouwen in een goede samenwerking met de gekozen aannemer,’ aldus vicevoorzitter Jan de Jeu van de RUG. ’Ze hebben aangetoond veel ervaring te hebben met bouwen in een complexe binnenstedelijke omgeving en we verwachten samen met hen een prachtig faculteitsgebouw voor de studenten en medewerkers van Campus Fryslân te kunnen realiseren.’

Onze projectontwikkelaar Tjebbe de Jong is verheugd met dit nieuwe project in de binnenstad van Leeuwarden. “We zijn blij met het gestelde vertrouwen en zien uit naar de samenwerking met de RUG. Het is een bijzondere project en een mooie uitdaging om van zo’n monumentaal pand te revitaliseren tot een universiteitscampus.

Meer informatie vindt u hier!

Laat een reactie achter