Terugblik WTC BusinessClub bijeenkomst – Blockchain

Dinsdag 10 september vond de WTC Business Club bijeenkomst over blockchain plaats. De middag stond hoofdzakelijk in het teken van dit onderwerp, maar ook werd er aandacht geschonken aan de lancering van de WTC Business Academy. In samenwerking met onze gastheer die dag, Holland Opleidingen Groep, bieden we via de WTC Business Academy ruim 100 opleidingen aan op internationaal gebied.

Na een hartelijke en goed verzorgde ontvangst door Holland Opleidingen Groep verwelkomde Evert-Jan Schouwstra iedereen en stelde hij de nieuwe WTC-leden Kraats Kaas en Nidaros aan ons voor. Daarnaast werd de faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG als WTC-partner geïntroduceerd.

Na een korte algemene introductie volgde het onderwerp van de bijeenkomst, blockchain. De aftrap werd verzorgd door Sonja van der Meulen, blockchainspecialist bij de Rabobank. In een heldere presentatie wist zij het concept van blockchain uit te leggen en daarnaast benoemde ze de toekomstige mogelijkheden die het biedt voor zowel de Rabobank als andere financiële instellingen. Een voorbeeld hiervan is het We.Trade platform dat internationaal zakendoen vergemakkelijkt.

Een praktische case verzorgd door Peter Oosterhoff, voormalig IT-manager bij Koopman Logistics, gaf ons inzicht in het gebruik van blockchain in de logistieke sector. Na een zeer boeiende uitleg ontstond er een mooie discussie tussen de aanwezigen over de toepassingen, veiligheid en relevantie. Deze vragen werden uitgebreid behandeld door de sprekers, waarbij aan het licht kwam dat vroeg of laat iedereen te maken krijgt met blockchain.

Tot slot was het tijd voor Sake Koelma van Holland Opleidingen Groep om het concept van de WTC Business Academy toe te lichten en de aanwezigen te enthousiasmeren voor de mogelijkheden die de opleidingen bieden.

Nadat de sprekers waren bedankt voor hun bijdrage was er uitgebreid tijd om te netwerken onder het genot van een hapje en een drankje. Het was een zeer geslaagd evenement mede dankzij de enthousiaste sprekers, geïnteresseerde aanwezigen en gastheer Holland Opleidingen Groep.

Foto’s van de bijeenkomst vindt u hier.

Laat een reactie achter