Terugblik bedrijfsbezoek Cranberries Terschelling

terugblik bezoek terschelling

Terugblik

Op vrijdag 29 oktober gingen maar liefst 27 WTC Leden mee op de boot richting Terschelling. Deze dag stond in het teken van de cranberry’s van Cranberries Terschelling. Onze gastheer Hans van Keulen, nam ons mee op pad en liet ons kennis maken met de rode besjes. 2021 is een top jaar voor de oogst van de Cranberries. Zo wordt er een totale opbrengst van 260.000 kg aan cranberries verwacht!

In de haven stonden de elektrische fietsen voor ons klaar. De eerste stop was ”de Bessenschuur”. Hier stond de koffie en het gebak met cranberry’s al voor ons klaar. Na het ontvangst was het tijd voor een introductie van de deelnemers, daarna introduceerde Hans van Keulen Cranberries Terschelling, zowel de geschiedenis als de toekomstplannen werden vol trots gedeeld.

Cranberries Terschelling is een prachtige organisatie wat sinds jaar en dag een zeer belangrijke rol heeft op het eiland. Op Bessenzolder werden vroeger de bessen gedroogd door, zoals de inwoners van Terschelling het noemen, de woei. Ook werd er geproefd, een puur ongezoet concentraat van de cranberries. De zure gezichten verraden als iets over de zuurheid van het drankje, maar het is goed voor de gezondheid. Na de presentatie maakten we een kort uitstapje naar het cranberryveld “de Studentenplak”. Hierna stond er een heerlijke lunch voor ons klaar naast de vogels uit de “Brandaris Collectie”.

Na de presentaties gingen we op de fiets naar het cranberryveld in het duingebied de Koegelwieck. Hier waren een aantal plukkers aanwezig om de cranberries te plukken voor de vers markt. Met een plukbak gaan de plukkers aan de slag en worden de jute zakken gevuld tot zo’n 40 kg.

De wandeling door de duinen en fietstocht terug naar de haven eindigde de meesten op het terras in de zon onder het genot van drankje en een goed gesprek.

Het was een fantastische dag! Wij willen de groep bedanken voor het enthousiasme en de gastheer Hans van Keulen voor de organisatie van deze bijzondere dag op Skylge.

Foto’s van het bedrijfsbezoek aan Cranberries Terschelling vindt u hier.