Evert Jan Schouwstra

Managing Director

Na 20 jaar internationaal actief te zijn geweest (export naar meer dan 60 landen) voor diverse bedrijven en organisaties ben ik van 2005 tot en met 2014 werkzaam geweest bij de Kamer van Koophandel als Senior Trade Consultant. Ik heb daar bedrijven ondersteund en geadviseerd in het zakendoen met het buitenland. Ik heb grote evenementen zoals de Internationale handelsdag  en diverse handelsmissies georganiseerd. Ik vind het belangrijk dat het onderwijs dicht bij het bedrijfsleven moet staan en ben daarom vice-voorzitter van de Adviesraad voor de opleiding International Business and Management Studies in Leeuwarden. Daarnaast ben ik coach voor het programma  Starters International Business van RVO en bij het programma International Business Talent van de Hanze Hogeschool. Van 2011 tot en met 2013 was ik gedetacheerd bij het WTC en sinds 1 januari 2015 ben ik definitief over gegaan.

Het is mijn doel om onze regio en zoveel mogelijk bedrijven te laten profiteren van het unieke WTC concept. Ik zal er alles aan doen om ons netwerk, onze activiteiten en onze dienstverlening zo te ontwikkelen dat het vanzelfsprekend is om bij ons aangesloten te zijn. Hopelijk tot snel.

Joost Poutsma

Manager Operations

Tijdens mijn studie International Business and Management Studies ben ik als stagiair terecht gekomen bij het World Trade Center Leeuwarden. Tijdens deze periode heb ik onderzoek verricht naar de verschillende bedrijven clusters binnen Europa. Momenteel ben ik werkzaam als Manager Operations en richt ik me op acquisitie, leden activiteiten en het organiseren van diverse evenementen met internationalisering als thema. Daarnaast hou ik me bezig met de dagelijkse organisatorische taken binnen het WTC. Ik streef ernaar een bijdrage te kunnen leveren om het exportpotentieel van het noorden te maximaliseren.

Liset Adnan-Eertman

Information Manager

Sinds augustus 2016 ben ik aan de slag bij World Trade Center Leeuwarden na mijn studie European Studies aan de NHL Hogeschool. Via het Export Carrousel ben ik in contact gekomen met verschillende internationale bedrijven in Noord Nederland. In dat programma tijdens mijn studie mocht ik samen met een aantal andere studenten werken aan een exportplan voor een ondernemer uit de regio. Naast deze ervaring en een half jaar studie in Istanbul ligt mijn uitdaging nu om u en het team van WTC Noord-Nederland te ondersteunen. Dit doe ik op verschillende manieren – via social media en de nieuwsbrieven houd ik u op de hoogte, via partner searches zoek ik voor u geschikte partners in het buitenland en ik bied ondersteuning bij handelsmissies – Ik help u graag!