Harry Bulthuis

Coach

Harry Bulthuis is een marketing professional met zo’n dertig jaar ervaring met de ontwikkeling en implementatie van marketing strategieën en gerelateerde ondernemingsplannen. In het verleden was hij werkzaam bij de Netherlands Chamber of Commerce in Chicago en bij Philips o.a. was hij verantwoordelijk voor de sales en marketing van scheerapparaten in grote markten zoals China en Rusland.
De specialiteiten van Harry zijn marktonderzoek, marketing en business development, de Verenigde Staten van Amerika hebben door zijn tijd in Chicago geen geheimen meer voor hem.

Douwe Oberman

Coach

Douwe Oberman is manager met een oog voor sales en marketing, hier heeft hij bij verschillende bedrijven functies in uitgevoerd. Hij heeft veel ervaring in de agrarische sector, o.a. voor het Centraal Bureau Tuinbouwveilingen en het ZPC te Leeuwarden. Sinds 1994 werkt hij als zelfstandig interim manager en adviseur voor verschillende bedrijven en projecten. Douwe heeft zich gespecialiseerd in verschillende regio’s, zijn focus ligt voornamelijk in het ontdekken en veroveren van nieuwe markten.

 

Jos Steigstra

Coach

Jos Steigstra is bedrijfskundig adviseur en interim manager met jarenlange ervaring als sales en marketing manager bij internationale bedrijven (National Semiconductor – Olivetti – Casio). Jarenlang was Jos werkzaam bij Lanarte BV, aanvankelijk ter versterking van het directieteam, later als DGA. Hij ontwikkelde internationale business middels het opzetten van een netwerk van eigen verkoopkantoren, distributeurs en agenten. Jos is gespecialiseerd in het ontwikkelen van mensen, internationale business, creëren van merkbeleving en authenticiteit, verkoopontwikkeling en rendementverbetering. Regionaal gezien zijn Europa en Noord Amerika zijn kerngebieden. Sparring partner voor ondernemers.

 

Reind Zonderman

Coach

Reind Zonderman heeft jarenlange, internationale ervaring in export en marketing bij bedrijven, die actief zijn in de industrie, infrastructuur, waterproofing, projecten en milieu. Zo was hij als managing director en daarna ook board member bij verschillende internationale bedrijven, actief in deze sectoren zoals o.a : ESHA Group, Protecta/BRD,  Rieber Group/ Norway en Icopal/Denmark. Reind heeft zich gespecialiseerd in alle aspecten van management, export marketing, business development, acquisities en samenwerkingsverbanden  in het bedrijfsleven. Hij heeft meer dan 35 jaar exportervaring in Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

 

Derko den Otter

Coach

Derko den Otter studeerde International Business & Languages aan de Hogere Economische School in Amsterdam van 1982 tot en met 1985. Na zijn studie en militaire dienst heeft hij 25 jaar export management gedaan voor een viertal multinationals zoals Norsk Hydro, Tessenderlo Groep, Saint-Gobain en TenCate. Gedurende zijn carrière heeft hij ruime ervaring opgedaan in sectoren zoals agrifood (diervoeding en professionele glastuinbouw), water management en leisure. Hij beschikt over wereldwijde ervaring in international business waarbij het exploreren en opbouwen van nieuwe exportmarkten zijn grootste passie was en nog steeds is. Bovendien heeft hij wereldwijd gereist waardoor hij ruime kennis heeft van de diverse zakenculturen. Vanaf 2013 ondersteunt hij Nederlandse en buitenlandse MKB-bedrijven bij het exploreren van nieuwe exportmarkten vanuit zijn eigen exportadviesburo en heeft hij matchmaking gedaan in het kader van handelsmissies uit Canada en de VS. Hierdoor heeft hij ook ervaring opgedaan in de food en medical sector. Derko spreekt 5 moderne talen en werd door WTC gevraagd om toe te treden tot haar team SIB-coaches vanwege zijn ruime exportervaring.

 

Evert Jan Schouwstra

Coach

Evert-Jan Schouwstra is de managing director van het World Trade Center (WTC) Leeuwarden en was daarvoor jarenlang werkzaam bij de Kamer van Koophandel (KvK) als Senior Trade Consultant. Hij adviseerde bedrijven bij het betreden van een nieuwe markt en reisde jarenlang de wereld rond om connecties te leggen voor Nederlandse bedrijven. Zelf exporteerde Evert-Jan naar 70 landen. Evert-Jan is een verbinder tussen bedrijven. Door zijn werkzaamheden bij KvK en het WTC Leeuwarden beschikt hij over een uitgebreid internationaal netwerk.

 

Alfons van Duijvenbode

Coach

Alfons is een ervaren trainer en consultant in internationale handelspromotie, marktinformatie en strategische marketing. Hij is een echte ‘out-of-the-box’-denker. Je kunt hem ook wel een culturele kameleon noemen. Alfons kan gemakkelijk effectieve werkrelaties op alle continenten opzetten: de wereld is zijn oester. Alfons heeft meer dan 25 jaar hands-on training en coaching ervaring in meer dan 30 opkomende markten. Daarnaast is hij een van de founding partners van Globally Cool!

Onno Roukens

Coach

Bij Globally Cool is Onno eigenaar, algemeen directeur en senior consultant en trainer in internationaal marktonderzoek, programma’s voor het opbouwen van marktinformatie en website marketing. Een pragmatische denker die ervan houdt gedachten te vertalen in praktische acties. Door de jaren heen leerde hij structuren, verbanden en werken in teams te identificeren.

Warner Uiterwijk

Coach

Kunt u niet vinden waarnaar u op zoek bent? Warner vindt alles!
Warner heeft veel kennis van verschillende industriële en agrarische/voedingssectoren. Hij is een sterke analist, goed in internationale matchmaking en sectorpromotie en bovendien leuk om mee samen te werken! Warner heeft talloze onderzoeksprojecten gedaan en is sinds 2006 bij Globally Cool betrokken.