Noorden kan zakelijke kansen in Duitsland beter benutten

Noorden kan zakelijke kansen in Duitsland beter benutten

Zakelijke kansen in Duitsland liggen er genoeg voor ondernemers. Dat behoeft geen nader betoog. Echter, in de praktijk blijkt het soms best lastig om er voet aan de grond te krijgen, zo bleek tijdens het Tafelgesprek met als thema: zakendoen in Duitsland. Hindernissen, valkuilen, wet- en regelgeving, tegenvallers, je komt het allemaal tegen. Is dat dan reden om het niet te proberen? Nee, zeggen de tafeldeelnemers in koor: “voor ondernemers die echt iets te bieden hebben en die het verschil kunnen maken, liggen er in Duitsland veel mogelijkheden.”

“Er is niets om bang voor te zijn”, zegt Jos Janssen van FORUM Advocaten & Rechtsanwalt. Janssen is behalve advocaat in Nederland ook al ruim 23 jaar Rechtsanwalt bij het Landgericht Hamburg. “Je moet gewoon goed weten waaraan je begint en in dat kader is een goede voorbereiding van groot belang.”

“In de basis zit er niet veel verschil tussen zakendoen in Duitsland en zaken doen in Nederland”, zegt Marcel Baanders van het Groningse bedrijf Handelsagent Duitsland BV. “Echter, in de nuance zijn de verschillen legio. Wat ik vaak tegenkom, is dat de taal cruciaal is. En dan heb ik het niet alleen over de Duitse taal, maar ook over de manier waarop je met een Duitser omgaat. Zo zit er een groot verschil in hiërarchie tussen Duitsland en Nederland. De structuur is in Duitsland nadrukkelijker aanwezig. Daar moet je rekening mee houden. Verder denk ik dat de Nederlandse ondernemer innovatief en vooruitstrevend is. En ze durven risico’s te nemen. Dat zie ik een Duitse ondernemer minder snel doen. Ik wil niet generaliseren, maar een Nederlander is ook veel flexibeler. Een Duitse klant zei ooit tegen mij dat flexibiliteit een Nederlands woord is, dat zegt genoeg.”

Lees hier het gehele artikel over zakelijke kansen in Duitsland…

Bron: Bedrijvenjournaal
Auteur: Gert Boerema

Laat een reactie achter