Inschrijving 28e verkiezing Friese Onderneming van start

In 2018 vind de 28ste editie van de Verkiezing Friese Onderneming plaats. Een inspirerende toogdag voor ondernemend en bestuurlijk Fryslân waarbij uitmuntend ondernemerschap in de schijnwerpers staat. Volgend jaar zijn de schijnwerpers ook gericht op de stad Leeuwarden en dat heeft natuurlijk alles te maken met Kulturele Haadstêd 2018. Met dit imposante evenement als decor gaan tijdens de finale drie mooie finalisten strijden om de eer. De inschrijving tot deelname is vanaf nu tot en met 12 november 2017 geopend.

De jury laat zich bij haar beoordeling inspireren en leiden door de innovatie en inventiviteit binnen bedrijven. Door de mate waarin bedrijven offensief kansen weten te creëren en benutten die zich aandienen door veranderende (markt)omstandigheden. Door een duurzaam beleid ten aanzien van het menselijk kapitaal én de omgeving en de mate waarin de (financiële) resultaten daarvan inzichtelijk zijn.

Kulturele Haadstêd van Europa

In 2018 is Leeuwarden de Kulturele Haadstêd van Europa. Dit heeft erin geresulteerd dat de jury zich voor editie 2018 in haar beoordeling ook laat inspireren en leiden door de mate waarin de onderneming gebruik maakt van de voor haar passende mogelijkheden om internationaal zaken te doen.

‘Business Maturity Model’

Ook in de 2018-editie worden er 6 bedrijven getest volgens het ‘Business Maturity Model’. Dit wordt ook ingezet bij de ‘Best Managed Companies’ Verkiezing. Daarnaast is er een financiële scan. Het beoordelingsproces start met een bedrijfsscan die laat zien of je bedrijf in balans is. In welke fase je ook zit. Er wordt gekeken naar de vijf pijlers van strategie, organisatie en processen, bestuur en beheer, ICT en natuurlijk mensen en cultuur. In eerste instantie beoordeel je met je eigen team de organisatie. Door een wetenschappelijk getoetste interpretatie van de data, wordt het hele bedrijf onder de loep genomen. Een nominatie levert echt wat op. “Dit evenement onderstreept onze creatieve en vernieuwende werkwijze”, aldus René de Heij van Probo (winnaar 2017) (én WTC lid).

Drie finalisten

Een zelfstandig opererende werkgroep is verantwoordelijk voor het proces om tot zes ondernemingen te komen. Deze genomineerden presenteren zichzelf aan de jury. De indruk die dit achterlaat is samen met de uitslag van de scans voor de jury voldoende input om uit de zes genomineerden drie finalisten te selecteren. Enkele weken later gaat de jury deze ondernemingen bezoeken. De jury kan dan alle indrukken van papier toetsen aan de realiteit. Tot slot presenteren de finalisten zich op 10 april tijdens de finale. Uiteindelijk leiden al deze indrukken tot één winnaar. Inschrijven is mogelijk tot en met 12 november 2017 via www.vfo.nl.

Laat een reactie achter