Handelsmissie Mexico

6-14 april 2019

QUERÉTARO & MEXICO-STAD

In de tweede week van april 2019 zullen wij met een delegatie naar Mexico reizen. Deze missie wordt gecombineerd met een bezoek aan de 50e WTCA General Assembly (ledenvergadering van alle WTC’s wereldwijd) die daar gehouden zal worden. Het bezoeken van een General Assembly is een uitgelezen kans om (Noord)Nederlandse ondernemers met internationale ambitie te laten kennismaken met het WTC netwerk en te matchen met buitenlandse bedrijven. Een netwerk dat, naast kennis en kunde toegang geeft tot maar liefst 800.000 organisaties en bedrijven. In april 2019 kunt u dit ook meemaken. Focus van de General Assembly in Mexico ligt op de volgende belangrijke sectoren:

  • Agrarisch
  • Medisch
  • Water
 

Kansen

Momenteel zijn er al 62 Nederlandse bedrijven in Querétaro gevestigd. Met name zijn zij actief in de sectoren water, gezondheidszorg en agro. Deze sectoren bieden veel kansen voor onze bedrijven in Mexico.

Waterproblemen zijn nu een van de belangrijkste aandachtspunten van de Mexicaanse overheid. Met onze grote internationale reputatie op het gebied van waterbeheer zijn er tal van kansen voor Nederlandse bedrijven op het gebied van overstromingsbeheer, irrigatie en watertransport. Maar ook naar schoon drinkwater en hergebruik van water wordt gevraagd.

De particuliere gezondheidssector is goed voor 50% van de algemene markt voor gezondheidszorg in Mexico. De grote vraag naar hoogwaardige gezondheidszorg moet worden ingevuld. Kansen bestaan ​​op gebieden zoals ziekenhuisinrichting en management, klinisch onderzoek, medisch toerisme, medische apparaten en aanverwant gereedschap. In Mexico-Stad wordt een nieuw ziekenhuis gebouwd, in Cancun zijn ze volop bezig met een vastgoedproject  in de zorgvoorziening (met name gericht op welgestelde gepensioneerden) en in Querétaro willen ze graag een healthcare park realiseren; wij hebben hier contacten!

 
In Mexico is de agrarische sector in het noorden al goed ontwikkeld. De sector zoekt nu uitbreiding in de zuidelijke delen van het land, waardoor grote zakelijke kansen voor Nederlandse organisaties ontstaan. Vooral technologie voor kassen, zuivel en landbouw in brede zin heeft goede kansen in Mexico. In Querétaro is een hightech kassen cluster gevestigd.

 

Brochure

 

VOORLOPIG PROGRAMMA EN REISSCHEMA*

zaterdag 6 april 2019 Vertrek naar Mexico-Stad
zondag 7 april 2019 ‘Sightseeing’ en vertrek naar Querétaro
maandag 8 april 2019 Individuele matchmaking afspraken in Querétaro
dinsdag 9 april 2019 International Trade Day bij WTC Querétaro
woensdag 10 april 2019 B2B matchmaking afspraken in Querétaro  en WTCA gala
donderdag 11 april 2019 Vertrek naar Cancun en individuele matchmaking afspraken in Cancun
vrijdag 12 april 2019 Individuele matchmaking afspraken in Cancun
zaterdag 13 april 2019 Optioneel matchmaking afspraken in Mexico stad of vrije tijd en terugreis naar Nederland via Mexico-Stad
zondag 14 april 2019 Aankomst in Nederland
*Programma o.v.b. Uiteraard is het uitgangspunt het treffen van de beste partners. Dit kan betekenen dat individueel afgeweken wordt van dit programma en dat er gereisd moet worden buiten deze regio. Ook kan in samenspraak met de organisatie eigen afspraken ingepland worden of tijd gereserveerd worden om bijvoorbeeld winkelbezoeken af te leggen.

WAAROM KIEZEN VOOR QUERÉTARO?

Querétaro heeft een uitstekende strategische locatie vanwege de nabijheid van Mexico-Stad en de belangrijkste zeehavens in het land. De staat bestaat uit vijf economische regio’s, die zich richten op de industrie, handwerk en textiel, of de landbouw. De luchtvaartindustrie wordt ook steeds prominenter in Querétaro. Querétaro is een van de meest ontwikkelde regio’s van Mexico. Met meer dan 20 industriële parken, 45 onderzoeks- en ontwikkelingscentra en meer dan 800 bedrijven van wereldklasse, zijn er grote kansen voor bedrijven uit (Noord-) Nederland om naar de regio te exporteren.

Lees hier meer.

WTCA General Assembly

World Trade Center Leeuwarden is aangesloten bij de World Trade Centers Association, gevestigd in New York. Het wereldwijde netwerk omvat meer dan 320 WTC vestigingen in ruim 90 landen met 800.000 aangesloten bedrijven. Leeuwarden was van 22 – 27 april 2018 het epicentrum van internationale handel. De Friese hoofdstad mocht zo’n 280 internationale gasten uit 60 verschillende landen uit het wereldwijde WTC netwerk verwelkomen.

Organisatie

Deze handelsmissie zal worden georganiseerd door WTC Leeuwarden samen met Douwe Kiestra van Kiestra DM Consultancy. Daarnaast werken wij nauw samen met verschillende partijen waaronder ons eigen WTC netwerk, ambassades, consulaten en andere handelsbevorderende organisaties. De handelsmissie zal gelijktijdig plaatsvinden met de WTCA General Assembly in Querétaro en dankzij ons WTC netwerk kunnen wij ervoor zorgen dat deuren bij bedrijven makkelijker voor u opengaan.  

KOSTEN EN SUBSIDIEMOGELIJKHEDEN

Deelnamekosten per deelnemer zijn € 2.950,00,- excl. BTW en reis- en verblijfkosten. Voor deze handelsmissie kunt u 50% subsidie ontvangen van de provincie Fryslân, Groningen of Drenthe, mits u aan de door hen gestelde voorwaarden voldoet. Het stapelen van subsidies is niet mogelijk. Volg de link voor meer informatie.  

Aanmelden en meer informatie

Voor aanmelden of meer informatie kunt u contact opnemen met Liset Adnan-Eertman: 058 – 294 1655 of l.adnan-eertman@wtcl.nl

AANMELDFORMULIER HANDELSMISSIE MEXICO

Nieuwsberichten over Mexico

Downloads

Whitepaper Mexico

WTCA - Country Overview Mexico

Doing business in Mexico - marktrapport RVO

Kansen in de Mexicaanse tuinbouw

Waterkansen in Mexico