Handelsmissie Mexico

Juli 2019

QUERÉTARO, CANCUN & MEXICO-STAD

De handelsmissie die gepland stond in april is verplaatst naar de eerste week van juli 2019.

Kansen

Momenteel zijn er al 62 Nederlandse bedrijven in Querétaro gevestigd. Met name zijn zij actief in de sectoren gezondheidszorg, agro en water. Deze sectoren bieden veel kansen voor onze bedrijven in Mexico. Lees in dit rapport meer.

De particuliere gezondheidssector is goed voor 50% van de algemene markt voor gezondheidszorg in Mexico. De grote vraag naar hoogwaardige gezondheidszorg moet worden ingevuld. Kansen bestaan ​​op gebieden zoals ziekenhuisinrichting en management, klinisch onderzoek, medisch toerisme, medische apparaten en aanverwant gereedschap. In Mexico-Stad wordt een nieuw ziekenhuis gebouwd, in Cancun zijn ze volop bezig met de bouw van een wooncomplex met allerlei (zorg)voorzieningen (waaronder een zorgcenter en golfresort) en in Querétaro willen ze graag een healthcare park realiseren. Er is vraag naar domostical en E-health producten voor levensbestendig wonen met hoge zorggraad; wij hebben hier contacten!

 
In Mexico is de agrarische sector in het noorden al goed ontwikkeld. De sector zoekt nu uitbreiding in de zuidelijke delen van het land, waardoor grote zakelijke kansen voor Nederlandse organisaties ontstaan. Vooral technologie voor kassen, zuivel en landbouw in brede zin heeft goede kansen in Mexico. In Querétaro is een agropark met 823 hectare grond gevestigd met o.a. kassen.
 
Waterproblemen zijn nu een van de belangrijkste aandachtspunten van de Mexicaanse overheid. Met onze grote internationale reputatie op het gebied van waterbeheer zijn er tal van kansen voor Nederlandse bedrijven op het gebied van overstromingsbeheer, irrigatie en watertransport. Maar ook naar schoon drinkwater en hergebruik van water wordt gevraagd.
 
 

Brochure

Brochure in English

WAAROM KIEZEN VOOR QUERÉTARO?

Querétaro heeft een uitstekende strategische locatie vanwege de nabijheid van Mexico-Stad en de belangrijkste zeehavens in het land. De staat bestaat uit vijf economische regio’s, die zich richten op de industrie, handwerk en textiel, of de landbouw. De luchtvaartindustrie wordt ook steeds prominenter in Querétaro. Querétaro is een van de meest ontwikkelde regio’s van Mexico. Met meer dan 20 industriële parken, 45 onderzoeks- en ontwikkelingscentra en meer dan 800 bedrijven van wereldklasse, zijn er grote kansen voor bedrijven uit (Noord-) Nederland om naar de regio te exporteren.

Lees hier meer.

Organisatie

Deze handelsmissie zal worden georganiseerd door WTC Leeuwarden samen met Douwe Kiestra van Kiestra DM Consultancy en NBSO Mexico. Daarnaast werken wij nauw samen met verschillende partijen waaronder ons eigen WTC netwerk, de Nederlandse ambassade in Mexico, NLinBusiness en het Holland House in Mexico-Stad. De handelsmissie zal gelijktijdig plaatsvinden met de WTCA General Assembly in Querétaro en dankzij ons WTC netwerk kunnen wij ervoor zorgen dat deuren bij bedrijven makkelijker voor u opengaan.  

KOSTEN EN SUBSIDIEMOGELIJKHEDEN

Deelnamekosten per deelnemer zijn € 2.950,00,- excl. BTW en reis- en verblijfkosten. Voor deze handelsmissie kunt u 50% subsidie ontvangen van de provincie Fryslân, Groningen of Drenthe, mits u aan de door hen gestelde voorwaarden voldoet. Het stapelen van subsidies is niet mogelijk. Volg de link voor meer informatie.  

Aanmelden en meer informatie

Voor aanmelden of meer informatie kunt u contact opnemen met Liset Adnan-Eertman: 058 – 294 1655 of l.adnan-eertman@wtcl.nl

AANMELDFORMULIER HANDELSMISSIE MEXICO

Nieuwsberichten over Mexico

Downloads

Whitepaper Mexico

WTCA - Country Overview Mexico

Doing business in Mexico - marktrapport RVO

Kansen in de Mexicaanse tuinbouw

Waterkansen in Mexico

The Health Care System in Mexico