Handelsmissie Mexico

6-14 april 2019

QUERÉTARO & MEXICO-STAD

In de tweede week van april 2019 zullen wij met een delegatie naar Mexico reizen. Deze missie wordt gecombineerd met een bezoek aan de 50e WTCA General Assembly (ledenvergadering van alle WTC’s wereldwijd) die daar gehouden zal worden.

Het bezoeken van een General Assembly is een uitgelezen kans om (Noord)Nederlandse ondernemers met internationale ambitie te laten kennismaken met het WTC netwerk en te matchen met buitenlandse bedrijven. Een netwerk dat, naast kennis en kunde toegang geeft tot maar liefst 800.000 organisaties en bedrijven.

In april 2019 kunt u dit ook meemaken. Focus van de General Assembly in Mexico ligt op de volgende belangrijke sectoren:

  • Agrarisch
  • Medisch
  • Water


VOORLOPIG PROGRAMMA EN REISSCHEMA*

zaterdag 6 april 2019 Vertrek naar Mexico stad
zondag 7 april 2019 ‘Sightseeing’ en vertrek naar Querétaro
maandag 8 april 2019 Individuele matchmaking afspraken in Querétaro
dinsdag 9 april 2019 International Trade Day bij WTC Querétaro
woensdag 10 april 2019 B2B matchmaking afspraken in Querétaro  en WTCA gala
donderdag 11 april 2019 Vertrek naar Mexico stad en individuele matchmaking afspraken in Mexico stad
vrijdag 12 april 2019 Individuele matchmaking afspraken in Mexico stad
zaterdag 13 april 2019 Optioneel matchmaking afspraken in Mexico stad of vrije tijd en terugreis naar Nederland
zondag 14 april 2019 Aankomst in Nederland
*Uiteraard is het uitgangspunt het treffen van de beste partners. Dit kan betekenen dat individueel afgeweken wordt van dit programma en dat er gereisd moet worden buiten deze regio. Ook kan in samenspraak met de organisatie eigen afspraken ingepland worden of tijd gereserveerd worden om bijvoorbeeld winkelbezoeken af te leggen.

WAAROM KIEZEN VOOR QUERÉTARO?

Querétaro heeft een uitstekende strategische locatie vanwege de nabijheid van Mexico-Stad en de belangrijkste zeehavens in het land.

De staat bestaat uit vijf economische regio’s, die zich richten op de industrie, handwerk en textiel, of de landbouw. De luchtvaartindustrie wordt ook steeds prominenter in Querétaro.

Querétaro is een van de meest ontwikkelde regio’s van Mexico. Met meer dan 20 industriële parken, 45 onderzoeks- en ontwikkelingscentra en meer dan 800 bedrijven van wereldklasse, zijn er grote kansen voor bedrijven uit (Noord-) Nederland om naar de regio te exporteren.

WTCA General Assembly

World Trade Center Leeuwarden is aangesloten bij de World Trade Centers Association, gevestigd in New York. Het wereldwijde netwerk omvat meer dan 320 WTC vestigingen in ruim 90 landen met 800.000 aangesloten bedrijven.

Leeuwarden was van 22 – 27 april 2018 het epicentrum van internationale handel. De Friese hoofdstad mocht zo’n 280 internationale gasten uit 60 verschillende landen uit het wereldwijde WTC netwerk verwelkomen.

Organisatie

Wij werken nauw samen met verschillende partijen waaronder ons eigen WTC netwerk, ambassades, consulaten en andere handelsbevorderende organisaties. De handelsmissie zal gelijktijdig plaatsvinden met de WTCA General Assembly in Querétaro en dankzij ons WTC netwerk kunnen wij ervoor zorgen dat deuren bij bedrijven makkelijker voor u opengaan.

 

KOSTEN EN SUBSIDIEMOGELIJKHEDEN

Deelnamekosten per deelnemer zijn € 2.950,00,- excl. BTW en reis- en verblijfkosten. Voor deze handelsmissie kunt u 50% subsidie ontvangen van de provincie Fryslân, Groningen of Drenthe, mits u aan de door hen gestelde voorwaarden voldoet.
Het stapelen van subsidies is niet mogelijk. Volg de link voor meer informatie.

 

Voor meer informatie over deze missie neemt u contact op met 058-2941632 of wtcba@wtcbusinessacademy.com

Nieuwsberichten over Mexico

Downloads

Whitepaper Mexico

WTCA - Country Overview Mexico

Doing business in Mexico - marktrapport RVO