Holthausen bouwt eerste waterstoftankstation in Groningen en Amsterdam

Holthausen uit Hoogezand gaat twee nieuwe waterstoftankstations in Nederland bouwen. Voor de realisatie van deze ‘Holthausen Energy Points’ in Groningen en Amsterdam en de ontwikkeling van een aantal waterstofvoertuigen ontvangt het bedrijf een bijdrage van zo’n vier miljoen euro van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Dat werd onlangs bekendgemaakt tijdens het Festival Duurzame Mobiliteit in Amersfoort.

De waterstof die bij de Holthausen Energy Points getankt kan worden, zal volledig duurzaam worden geproduceerd uit zon- en windenergie. De Amsterdamse faciliteit zal zelfs nog een stapje verder gaan door off-grid haar eigen waterstofproductie voor de bevoorrading te creëren.

Voor de uitvoering van het ambitieuze project werkt Holthausen samen met diverse kennisinstellingen, waaronder de Hanzehogeschool Groningen en de Hogeschool van Amsterdam.

 

Vuilniswagens

Tegelijk met dit project gaat Holthausen Clean Technology aan de slag met de ombouw van acht vuilniswagens zodat die op waterstof kunnen rijden: vier voor Groningen en vier voor Amsterdam. Daarnaast zal de ombouwafdeling van Holthausen  voor beide gemeenten vier VW Transporter-busjes op waterstof laten rijden.

 

Toekomst

Om deze opdracht en verwachte toekomstige klussen aan te kunnen pakken, heeft Holthausen onlangs zijn (om)bouwcapaciteit vertienvoudigd. Zo groeit  het aantal waterstofvoertuigen dat het bedrijf jaarlijks kan ontwikkelen van 50 naar 500.

Het bedrijf durfde de afgelopen jaren te investeren in de waterstoftechniek, groeide uit tot een belangrijke innovator en plukt daar nu de vruchten van. Steden en regio’s in binnen- en buitenland en grote consortia tonen veel interesse in de ontwikkelingen bij het Hoogezands bedrijf.

 

07-06-18

Laat een reactie achter