Lovende reacties 49e WTCA General Assembly

„Toen ik zo’n vier jaar geleden met WTC Leeuwarden in aanraking kwam, kende ik het uit Amerika en dacht ik dat het voor de Procter& Gambles van deze wereld was” – Emile Stuy, Exportmanager van verfproducent Anker Stuy in Terwispel.  Stuy: „We besloten het lidmaatschap een jaar te proberen. Dat beviel al snel goed. Ik heb nu in mijn eigen regio een expert die me zowel aan informatie als aan contacten kan helpen.” Of je nu verf, voedsel of trekkers verkoopt, als je wilt internationaliseren is het WTC volgens Stuy een interessante partij. „Er zijn veel bedrijven die wel de ambitie hebben, maar eigenlijk niet weten hoe ze te werk moeten gaan. Het WTC is er juist om dat soort gerichte vragen te helpen beantwoorden.”

Emile Stuy, Anker Stuy – Exportmanager

„Van alle netwerken waar wij bij betrokken zijn, is het WTC degene waar wij het meest aan hebben. Ze organiseren niet alleen evenementen, maar verdiepen zich ook in je bedrijf en denken met je mee.” „Het WTC is heel actief”, zegt Anke-Mare Haanstra, Managing Director van Laboratorium Medisan in Heerenveen. Haar bedrijf is inmiddels zo’n drie jaar lid van WTC Leeuwarden. Concreet kunnen ondernemers zelf hun vraagstukken indienen, maar kunnen ze ook gebruik maken van de organisatie via netwerkbijeenkomsten, thematische workshops of handelsreizen naar het buitenland.

Anke-Mare Haanstra, Laboratorium Medisan – Managing Director

Ik kreeg Jos Steigstra als coach toegewezen en daar ben ik zeer dankbaar voor. Met Jos ben ik van scratch af aan gaan inventariseren ‘waar sta ik en waar wil ik naar toe’. Steeds kleine stapjes. Een van de punten is bijvoorbeeld export niet gelijk naar heel Europa, maar begin in Duitsland. Uiteindelijk na vier gesprekken had ik het in grote lijnen helder in een plan van aanpak. De financiering moet nog wel geregeld worden, maar daar heb ik alle vertrouwen in.

Edward Petrovics – AVC support Audiovisueel QLedX

Samen met een collega de training mini MBA “Mijn onderneming internationaliseren” gevolgd. Hoewel we als Falco al heel wat jaren in met name West–Europa actief zijn was deze training, mede door de kundige en prettige manier van presenteren vanuit de praktijk, erg nuttig, verfrissend en vooral leerzaam. Niet alles was direct op onze interesses gericht maar die delen vormden zeker een hele nuttige theoretische bagage voor mogelijk toekomstige initiatieven.”

Martin Reuvekamp, Falco – Comm. Adj. Directeur